90% кардіооперацій у Кропивницькому проводяться на працюючому серці

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

90% кардіооперацій у Кропивницькому проводяться на працюючому серці. Це дозволяє уникнути ускладнень після операції.

Про це Першій електронній повідомили у Кіровоградському обласному кардіодиспансері.

Першим лікарем Кіровоградського кардіодиспансеру, який почав проводити операції на працююму серці, став Андрій Сергійович Клянчин – лікар вищої категорії, кардіохірург, колишній завідуючий кардіологічного відділення Луганської обласної лікарні. Уже кілька років кардіохірург працює у Кропивницькому.

Андрій Клянчин розповів, що шунтування може бути двох типів: онпамп (на працюючому серці) та офпамп (із апаратом штучного кровообігу). 90% операцій у Кропивницькому проводиться на працюючому серці.

“При використанні штучного кровообігу виникає ряд ускладнень, характерних для використання цього апарату по факту. Ми намагаємось уникати цих ускладнень”, – зазначив Андрій Клянчин.

Довідка: Шунтування – це хірургічне втручання, при якому створюється додатковий шлях, що дозволяє обійти уражену ділянку якогось важливого судини за допомогою спеціальних шунтів.

У Кіровоградському обласному кардіодиспансері наявний апарат штучного кровообігу з чотирьма насосами працює замість пацієнта – має функцію заміщення серця під час операції. Цей весь комплекс дозволяє “охолоджувати” пацієнта під час операції, підіймати йому плавно температуру після хірургічного втручання, стабілізувати до потрібного рівня.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар