Кропивничанина змусили сплатити 13-річний борг за аліменти

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
© ustinka.kz

Ще один мешканець Кропивницького, який впродовж 13-ти років ухилявся від утримання власної доньки, сплатив 44 257 гривень заборгованості з аліментів. Про свої батьківські обов’язки чоловік згадав після того, державні виконавці Кіровоградського районного відділу державної виконавчої служби винесли постанови стосовно обмеження його в праві полювання, керування транспортним засобом, вогнепальною зброєю та виїзду за кордон.

Про це Першій електронній повідомили в прес-службі ГТУЮ у Кіровоградській обасті.

«Як свідчить практика, страх залишитися без можливості керування автівкою чи виїзду за межі країни спонукає все більше злісних неплатників аліментів в повному обсязі розраховуватися з накопиченою заборгованістю. Наступний крок – підвищення мінімальної суми аліментів. Як відзначив Міністр юстиції Павло Петренко, батьки мають перераховувати на утримання дітей хоча б 2000 гривень», – прокоментував ситуацію в.о. начальника обласного управління юстиції Олег Потьомкін.

Варто відзначити, що через аналогічні обмеження заборгованості з аліментів сплатили ще кілька жителів Кропивницького. Відтак один чоловік перерахував 41 557 грн на утримання сина, інший – 26 196 грн на утримання доньки.

Нагадаємо, жителю Олександрії довелося сплатити 36 тисяч гривень заборгованості з аліментів на утримання доньок після того, як його обмежили в праві виїзду за кордон. 

А мешканка Компаніївського району добровільно сплатила багаторічну заборгованість по аліментам на утримання власних дітей, які наразі проживають у будинку сімейного типу, коли їй заборонили виїзд за кордон.

Упродовж 8-ми місяців 2017 року органами державної виконавчої служби Кіровоградської області в ході примусового виконання судових рішень було стягнуто аліментів на суму 42 579 909 гривень. За 10 місяців 2017 року на Кіровоградщині ця сума сягнула позначки у 56 829 662 гривень – кошти отримали 12 704 дитини. Станом на листопад більшу заборгованість за аліменти на Кіровоградщині мають чоловіки – 18 659 громадян. Натомість серед матерів, які заборгували своїм дітям законні кошти, ця цифра складає 876.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар