Узбекистанский бізнес: 27-річний іноземець намагався купити “кришування” у Кропивницькому

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Внутрішня безпека поліції затримала у Кропивницькому іноземця, який намагався підкупити посадовця поліції. Громадянин Узбекистану налагодив діяльність торговогоприміщення та найняв на роботу своїх земляків без укладення з ними відповідного договору, аби не сплачувати податки. Ділка викрили співробітники кіровоградської поліції. Але замість оплати штрафу підприємець запропонував посадовцю поліції щомісячну «винагороду» за невтручання у бізнес і кришування. За пропозицію хабара чоловікові загрожує кримінальна відповідальність.

Повідомляє Перша електронна з посиланням на Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України.

До Кіровоградського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України звернувся начальник відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП у Кіровоградській області. Підполковник поліції розповів, що один із мешканців Кропивницька – уродженець Республіки Узбекистан – запропонував йому кожного місяця надавати певну суму грошей.

Після перевірки працівники внутрішньої безпеки поліції встановили, що під час проведення профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант», оперативні співробітники ВБЗПТЛ поліції Кіровоградщини виявили ятку, яка була орендована в одному з торговельних комплексів, що у Кропивницькому. Збут хлібобулочної продукції здійснювало двоє осіб – громадяни Узбекистану. Ні установчих документів особи підприємця, який їх найняв, ні трудових договорів на працевлаштування правоохоронцям не надали.

Відразу потому з працівниками поліції вийшов на зв’язок орендатор торгового приміщення і запевнив, що всі необхідні папери він має. Невдовзі чоловік прибув до службового кабінету начальника ВБЗПТЛ обласного ГУНП. Однак замість того, щоб надати відповідні документи законності працевлаштування іноземних громадян, 27-річний підприємець запропонував посадовцю поліції домовитися: за невтручання у бізнес та нескладання адміністративних протоколів на викриті порушення пообіцяв щомісячно «ділитися» частиною виручки.

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ слідчими кіровоградської обласної поліції було розпочато кримінальне провадження за ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Чоловік був затриманий спільними діями Кіровоградського УДВБ НПУ та поліції Кіровоградщини у службовому кабінеті підполковника поліції відразу після надання хабара. Разом з тим на ділка складено адміністративний протокол за ст.203 (Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України) та ст.204 (Порушення порядку працевлаштування, прийняття на навчання, надання житла, реєстрації іноземців та осіб без громадянства та оформлення для них документів) КУпАП. Тривають заходи щодо оголошення затриманому підозри.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар