Облрада визнала бійців-добровольців Кіровоградщини учасниками захисту суверенітету України

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
© site.ua

Сформовані з добровольців спеціальні підрозділи, які захищали та продовжують захищати цілісність та суверенітет України не мають чітко визначеного юридичного статусу, у зв’язку з чим залишаються незахищеними. І відповідні пільги призначеються на регіональному рівні  – Кіровоградська облрада визнала бійців-добровольців учасниками захисту суверенітету України.

Повідомляє Перша електронна з посиланням на сайт Кіровоградської облради.

Чинним законодавством не передбачено визнання зазначеної категорії осіб учасниками бойових дій, а відтак вони позбавлені відповідних пільг і виплат.

“На вісімнадцятій сесії обласної ради депутати прийняли рішення про визнання осіб, із числа мешканців Кіровоградської області, які перебували чи перебувають у складі добровольчих формувань, що були утворені або самоорганізувались для захисту незалежності, суверенітету, територіальної цілісності України, але в подальшому не ввійшли до складу Збройних Сил України, Міністерства внутрішніх справ України, Національної гвардії України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань і правоохоронних органів, учасниками добровольцями, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету України. Визнання таких осіб здійснюється відповідною обласною комісією. Склад обласної комісії, Положення про обласну комісію та Порядок визнання учасників-добровольців АТО затверджуються розпорядженням голови Кіровоградської обласної ради та Кіровоградської обласної державної адміністрації”, – йдеться в повідомленні облради.

Читайте також: Особливості отримання земельної ділянки для військовослужбовців
Поширити:

Залишити коментар:

коментар