На 101 мікрорайоні у Кропивницькому запрацювали два ліфти, які простояли чверть століття

© kr-rada.gov.ua

Сьогодні, 11 лютого, у мешканців будинку №23, корпус 1 по проспекту Університетському у Кропивницькому справжнє свято. У двох під’їздах багатоповерхівки запрацювали ліфти, які мертво стояли впродовж 24 років.

Про це йдеться на сайті міськради, повідомляє Перша електронна газета.

“Ми змогли зрушити з мертвої точки давно наболілу у Кропивницькому проблему непрацюючих ліфтів. Їх було більше двадцяти і переважно вони зупинилися через діяльність вандалів – металістів, – відзначив Андрій Табалов. – Одні були понівечені у 90-ті роки, деякі у наш час. Минулого року нам вдалося замінити шість ліфтів. Кожен підйомник обійшовся міському бюджету майже в півмільйона гривень. Я звертаюся до усіх кропивничан з проханням берегти своє місто, не ламати комунальне майно. Ми самі маємо побудувати Європу у нашому місті і разом можемо знайти куди ефективно використати мільйони гривень бюджетних коштів замість капітального ремонту і відновлення викраденого і зруйнованого руками наших нерадивих співгородян”, – заявив секретар міської ради Андрій Табалов.

Мешканка першого під’їзду пані Ольга запевнила, що відтепер вони дбайливіше стежитимуть за своїм майном.

“Ми вже обговорювали з сусідами, як убезпечити ліфти від розкрадання. Поставили замок на вхідні двері, плануємо встановити в кабіні ліфта і на тросах системи сигналізації. Не буду розкривати всіх таємниць. Але для злодіїв це буде неприємним сюрпризом”.

У будинку по проспекту Університетському, 23 корпус 1 залишилося відновити роботу ще одного ліфта у третьому під’їзді. Своєї черги з нетерпінням чекають і мешканці другого корпусу багатоповерхівки – у них стоять усі три ліфти.

Нагадаємо, 18 червня 2017 року, на дев’ятому поверсі будинку за адресою вул. Попова, 9, корпус 1, хтось також підпалив ліфтову кабіну. Ще один підпал ліфта на цій вулиці зафіксували згодом. А ще пізніше – на початку липня – по вул. Попова горіла сміттєва шахта.

Наприкінці вересня загальні збитки від підпалів ліфтових кабін у будинках по вулиці Попова у Кропивницькому сягнули 776 тисяч гривень.

Також у ніч з 21 на 22 жовтня горів ліфт 9-поверхівки по вул. Попова 15/18.

А 6 листопада, близько 12:00, невідомі обікрали ліфти у двох під’їздах на вул. Пацаєва. Зловмисники поцупили гальмівні пристрої в ліфтах другого і третього під’їздів за адресою вул. Пацаева, 12, корп. 1.

Згодом кропивницькі поліцейські заарештували зловмисника, який обікрав ліфти у двох під’їздах на вул. Пацаєва. Як виявилося, на його рахунку вже понад 20 крадіжок ліфтового обладнання, а 20 років свого життя 38-річний підозрюваний уже провів за ґратами.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар