У Світловодську вшанують пам’ять видатного журналіста Вадима Бойка

У середу, 14 лютого, о 10:00 у Світловодську відбудеться мітинг пам’яті на честь видатного земляка Вадима Бойка. Захід проведуть біля будинку №13 на вулиці Героїв України, де встановлена меморіальна дошка журналісту.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт світловодської міськради.

Довідка:

Вадим Леонідович народився 5 листопада 1962 року в місті Світловодську. Закінчив СШ №2 у місті Світловодську із золотою медаллю, потім навчався у Київському державному університеті імені Тараса Шевченка на факультеті журналістики. З 1984 року став відомий як старший редактор програми «Молодіжна студія «Гарт»», Українського телебачення. Головний редактор програм для молоді Українського телебачення, позаштатний кореспондент програми «Взгляд» Центрального телебачення СРСР, постійно виступав на сторінках газет «Комсомольская Правда», «Комсомольское Знамя», «Независимость».

Політичну кар’єру почав з 18 березня 1990 року, коли був обраний народним депутатом України 1-го скликання (у 2-му турі набрав 56,38 %, перемігші 6 претендентів).

Життя Вадима Бойка обірвалося у 30 років. 14 лютого 1992 року Вадим Леонідович трагічно загинув у своїй київській квартирі. Ймовірно, що саме він став першим журналістом, вбитим в Україні від 1991 року.

Вадим Бойко похований на міському кладовищі у Світловодську. На його честь у Світловодську та Кременчуці названі вулиці і встановлено пам’ятні дошки.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар