Ремонт сумнозвісної дороги Кропивницький-Миколаїв почнеться цього року

Ілюстративне фото

Укравтодор у 2018 році планує розпочати ремонт славнозвісного автошляху Н-14 Кропивницький-Миколаїв.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Урядового порталу.

Згідно із Програмою ремонту доріг, у 2018 році Укравтодор на півдні країни буде проводити ремонт на ділянках доріг: М-15 Одеса – Рені (з обходом м. Рені), Н-14 Кропивницький – Миколаїв, Н-11 Дніпро – Кривий Ріг – Миколаїв, заплановано також ремонт мосту через Хаджибейський лиман (дорога М-05).

Автошлях Н 14 Кропивницький—Миколаїв / скріншот Google maps

Загалом у цьому році Укравтодор продовжить роботи на основних коридорах: GО Highway, М-03, М-05, М-01, Н-08, Н-31.

Окрему увагу буде приділено дорогам на Сході країни: Р-46 Харків – Охтирка, М-03 Харків – Слов’янськ – Краматорськ, Р-07 Чугуїв – Мілове.

У західній Україні ремонти будуть проводитися на ділянках таких доріг: Н-22 Рівне – Луцьк – Устилуг, М-21 Житомир – Вінниця, Н-10 Івано-Франківськ – Стрий, Н-03 Житомир – Хмельницький – Чернівці. Також заплановано ремонт найкоротшої траси від Мукачевого до Чопа по дорозі М-24/М-25.

За кошти МФО розпочнеться реконструкція Північного обходу Житомира, реконструкція GО Highway в Хмельницькій області та продовжиться реконструкція М-03 на ділянці Лубни – Полтава.

“Основне завдання, яке я поставив перед службами автомобільних доріг, – продовжити на основі маршрутного принципу усі роботи, які розпочали 2017 року. Маємо показати, що держава економно, розумно використовує публічні кошти та продовжує розпочаті проекти”, – заявив керівник Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак.

На початку січня Уряд схвалив Концепцію Державної цільової економічної програми розвитку автомобільних доріг загального користування державного значення на 2018-2022 роки.

Основною її метою є забезпечення ефективного функціонування та розвитку існуючої мережі автомобільних доріг загального користування державного значення за маршрутами міжнародних та національних транспортних коридорів, підвищення безпеки руху, швидкості, комфортності та економічності автоперевезень пасажирів і вантажів, реформування системи державного управління автомобільними дорогами загального користування.

Виконання програми дасть змогу забезпечити:

  • покращення транспортно-експлуатаційного стану понад 9,1 тис. кілометрів автомобільних доріг за основними маршрутами, зокрема між обласними центрами;
  • створення передумов для розширення мережі автомобільних доріг загального користування, що забезпечить свободу пересування незалежно від місця проживання, більш ширше використання експертного та логістичного потенціалу України;
  • стимулювання виробництва та випуску нових зразків вітчизняної будівельно-дорожньої техніки та обладнання;
  • стимулювання зовнішнього і внутрішнього інвестора до вкладення інвестицій у різноманітні промислові і сільськогосподарські проекти;
  • створення умов для розвитку автомобільних доріг загального користування державного значення відповідно до вимог європейських і світових стандартів.

Фінансування Програми передбачається здійснити за рахунок коштів державного бюджету, міжнародних фінансових організації та інших джерел. Орієнтовний обсяг фінансування, необхідний для її виконання, становить 322 575 млн. грн., з них кошти державного бюджету – 175 901 млн. грн.


Нагадаємо, із 1 січня 2018 року на балансі Служби автомобільних доріг у Кіровоградській області залишилися тільки дороги державного значення – з індексами «М», «Н», «Р» і «Т». Решта доріг передають на баланс департаменту інфраструктури та промисловості ОДА.

Раніше Перша електронна газета повідомляла, що з 1 січня 2018 року набирає чинності розпорядження КМУ від 2 жовтня 2013 року №759-р «Про передачу автомобільних доріг загального користування місцевого значення».

Крім того, для ремонту доріг тепер буде окреме джерело фінансування – Дорожній фонд, який буде наповнюватися за рахунок акцизу на бензин.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар