Сrash-day у Кропивницькому: як старенькі гаджети отримують друге життя

скріншот із відео

Кропивницькі програмісти влаштували crash-day. Запросили всіх, хто цікавиться технікою й запропонували приносити старі чи непрацюючі гаджети, щоб разом розібратися, з чого вони складаються. Що планують рoбити з купою запчастин, які залишилися після розбору – цікавилися журналісти “5 каналу“.

Гліб iз татом принесли для розбирання старий планшет. Той не працює, і батько вирiшив втамувати цікавість сина – показати, з чого гаджет складається.

“Може, він хотів би там побачити Фіксіків, але ми зрозуміли, що вони звідти не вистрибують. Експериментальним методом дійшли, що планшет складається з корпусу, скла. Екран – це окрема запчастина, є й акумулятори”, – розповідає учасник акції Іван Кузьмін.

Запчастинку до запчастинки – два допитливі школярі рoзбирають принтер. Хочуть дізнатися, що до чого приєднується, аби прилад друкував. І зiзнаються: така цікавість у дитинствi призводила до того, що гарні іграшки перетворювалися на сміття, адже зібрати їх у ціле вже було неможливо.

Crash-day Кропивницький

Серед пристроїв для дослідження також фотоапарати, роутери та навіть праска.

“Нам дуже часто приносять техніку, просто дзвонять і кажуть: “У нас є старий комп’ютер, у нас є старий принтер – куди нам діти?” Ми відповідаємо: приносьте. Останнім часом ми їх просто збираємо в себе в комірчині”, – говорить організатор акції Ірина Іванова.

Із купи запчастин, якi залишаться після дослідної акції, органiзатори планують відiбрати працездатні і зробити з них щось корисне.

“Якщо брати принтери – то це осі, підшипники, всякі механізми, які не можна просто так взяти i придбати в “Епіцентрі”, але вони ніби валяються у старій техніці… З планшета можна зробити телевізор або портативний екранчик, або витягнути з нього батарейку і зробити powerbank”, – каже студент школи програмування Руслан Коптєв.

Органiзатори crash-day-акції сподіваються привернути увагу юних дослідників до технічних професій.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар