Родина з Кіровоградщини прихистила вдома поранену сову

На Кіровоградщині поранена сова прилетіла до людей у село Цвітне по допомогу. Птаха вполював якийсь хижак, однак, навіть поранений, той зміг вирватися. На гостя з лісу селяни натрапили посеред хат. У птаха була рана на спині та ушкоджене крило.

Про це йдеться в сюжеті “ТСН”, повідомляє Перша електронна.

“Вона приземлилися буквально поряд із нами. Чоловік підійшов і спробував узяти на руки – вона далася дуже легко. Мабуть, їй було погано. Ми її забрали додому та почали лікувати”, – розповіла Віолетта Величко.

скріншот із відео

Рудого птаха просто посеред вулиці підібрали жителі села Цвітне. Виявилося, що його вполював якийсь хижак, утім, він, поранений, зміг вирватися з його кігтів і заховатися. Тепер птаха і лікують, і годують. Красуня сова стала справжньою хатньою улюбленицею.

Читайте також: У Кропивницькому просять створити притулок для тварин

Рідкісну для степової зони сіру сову прихистила родина Величків і тепер доглядає за нею за рекомендаціями фахівців. Птахові роблять належні медичні процедури, масаж, добирають спеціальний раціон і навіть влаштовують прогулянки. Під цим впливом рана сови загоюється, температури вже немає, а всі поточні вказівки щодо догляду надають через інтернет ветеринари, бо пряма дорога до них заметена снігом. Селяни пояснюють, що хочуть, аби жива істота все ж повернулася у природне середовище та не надто звикла до людей.

скріншот із відео

За дивним збігом, цю птаху родина намалювала влітку на огорожі своєї садиби. І вже через кілька місяців до них прилетіла жива сова. Тепер у Величків новий клопіт – двічі на день вони мають уполювати мишу і бажано ще живою здобиччю погодувати вихованицю.

“Сьогодні нам кішка одну добула, а взагалі мишоловки ставимо в різних місцях, де вони можуть бути. Але чесно скажу – складно. Поки в нас усе виходить, якщо ні – будемо підключати сусідів”, – розповів Володимир Величко.

Красуня сова стала справжньою хатньою улюбленицею і подружжя зізнається, що важко буде з нею прощатися, коли настане час відпускати на волю. Тож спробують її втримати – побудують гніздо неподалік обійстя і сподіваються, що воно сподобається годованці.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар