Харчовий експеримент: чому у кропивницьких школах змінюють меню для учнів молодших класів

© kr-rada.gov.ua

Учора, 23 січня, у загальноосвітній школі №6 десять навчальних закладів Кропивницького презентували свій варіант шкільного меню. До 15 лютого діти харчуватимуться за цим експериментальним меню після чого вже буде сформоване постійне.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією з офіційного сайту міськради Кропивницького.

“Ми переходимо на нове експериментальне меню, яке зараз ви всі маєте нагоду продегустувати, – зазначила у вступному слові начальник управління освіти міської ради Лариса Костенко. – Після цієї презентації протягом трьох тижнів ми збиратимемо від вас пропозиції, після чого буде складене постійне меню із врахуванням побажань учнів та їх батьків”.

Також Лариса Костенко наголосила, що далеко не у всіх областях України учні 1-4 класів забезпечені безкоштовними сніданками. Щодня сніданок для однієї дитини міському бюджету обходиться у 7 грн і 10 грн для дитини пільгової категорії. Керівник управління освіти звернула увагу, що ініціатива зробити шкільні сніданки безкоштовними для молодших учнів і оплачувати їх з бюджету міста належить міському голові і підтримана депутатським корпусом: на це було передбачено 10 мільйонів гривень.

Щодо обідів, то хоч рішенням виконкому і встановлена їх вартість у розмірі 10 гривень, але за бажанням батьків ця сума може збільшитись на 2-5 гривень, тоді страви будуть ще смачнішими і кориснішими.

Крім різноманітних страв кожна зі шкіл також приготувала презентаційне відео про те, якими уявляють собі шкільні сніданки учні закладів. З відеопрезентаціями можна було ознайомитись під час дегустації, на яку завітали не тільки батьки учнів, але й самі школярі. Діти активно куштували сирну запіканку, м’ясні котлети і тюфтелі, сосиски, салати, смажену та тушковану рибу, каші та пюре, бутерброди з маслом та сиром і фрукти. Аби запити усю цю смакоту, кухарі пропонували маленьким дегустаторам фруктовий кисіль, соки та компоти.

Судячи з того, як швидко спустошувалися тарілки, новим меню малеча була задоволена. І діти, і дорослі з апетитом їли усі запропоновані їм страви, а потім ще йшли за добавкою.

Більш докладно про те, чому у кропивницьких школах змінили меню для учнів молодших класів, начальниця управління освіти розповіла в ефірі програми “Тема дня” обласної філії НСТУ.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар