Волонтерській організації Кулінарній Сотні, яка готує їжу для військових на передову, наразі потрібні свіжа капуста, борошно, сухий кріп та петрушка.
Про це на своїй сторінці у Facebook написала волонтерка Наталя Міщенко, повідомляє Перша електронна.
“На Кулінарну Сотню Кіровоградщини ДУЖЕ ПОТРІБНІ: для сухих борщів та супів – свіжа капуста, сухий кріп та петрушка, а на випічку – борошно!!! Тел. 0953202231”, – йдеться в дописі.
Нагадаємо, кілька років тому волонтерки “Кулінарної сотні” влаштували своєрідний майстер-клас з приготування і фасування сухого борщу, щоб усі охочі побачили, які саме харчі “Кулінарна сотня” передає бійцям на фронт, а також долучилися до їхньої благородної справи.
“Кулінарна сотня” взялася за приготування борщових сумішей після того, як волонтери, які побували на Сході, повідомили, що солдати просять гарячих страв. В умовах бойових дій їх швидко не зробиш, а за наявності сухої заготовки – 15 хвилин і гарячий борщик на столі.
Інгредієнти для страви готують у звичайних кухонних сушарках. Щоб сушений борщ дорогою до солдатів не зіпсувався, а за необхідності ще й уцілів під снігом і дощем, дівчата не консервують його в банки, а пакують вакууматором у міцні пакети. Бійцям залишається тільки висипати суміш у воду з томатною пастою, додати приправ і тушонки.
Запаковані пакети звозять на склад, а звідти волонтери розвозять харчі кіровоградським батальйонам. Як підрахували господині, з одного пакета виходить 7 літрів борщу, якими можна нагодувати 14 осіб.