“Кулінарна сотня” розкрила секрети духмяного борщу для воїнів АТО (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 22 лютого, у кіровоградському Прес-клубі зібралися найкращі господині Кіровоградщини, яких об’єднала громадська ініціатива “Кулінарна сотня”. Дівчата вже не перший місяць підтримують захисників України і готують для них смачні домашні страви.

Як повідомляє кореспондент Першої електронної, цього разу господині влаштували своєрідний майстер-клас з приготування і фасування сухого борщу, щоб усі охочі побачили, які саме харчі “Кулінарна сотня” передає бійцям на фронт, а також долучилися до їхньої благородної справи.

“Фасування сухого борщу набирає обертів. На фронті, де немає ні такого різноманіття продуктів, ані часу для їх приготування, сушений борщ вкрай необхідний”, – розповіла Олена Коряк, один з координаторів сотні.

“Кулінарна сотня” взялася за приготування борщових сумішей після того, як волонтери, які побували на Сході, повідомили що солдати просять гарячих страв. В умовах бойових дій їх швидко не зробиш, а за наявності сухої заготовки – 15 хвилин і гарячий борщик на столі!

Приготування сушених овочів для борщу – то тривала і кропітка робота. До речі, дівчата з “Кулінарної сотні” з гордістю запевняють, що продукти для військових привозять чи пересилають люди з усієї Кіровоградщини!

Інгредієнти для страви готують у звичайних кухонних сушарках. Щоб сушений борщ дорогою до солдатів не зіпсувався, а за необхідності ще й уцілів під снігом і дощем, дівчата не консервують його в банки, а пакують вакууматором у міцні пакети. Бійцям залишається тільки висипати суміш у воду з томатною пастою, додати приправ і тушонки.

Запаковані пакети звозять на склад, а звідти волонтери розвозять харчі кіровоградським батальйонам. Як підрахували господині, з одного пакета виходить 7 літрів борщу, якими можна нагодувати 14 осіб.

Крім сухого борщу, дівчата навчилися виготовляти вітаміновмісні енергетичні батончики, які вони іменують «патрончиками». Одна така цукерка з соняшникового насіння, сухофруктів, злакових пластівців, масла, меду та шоколаду може підзарядити організм бійця такою необхідною енергією. Пакуються сухі суміші й енергетичні батончики з інструкцією та побажаннями міцного здоров’я, сили і перемоги.

“Кулінарна сотня” закликає усіх небайдужих жінок приєднатися до доброї справи і підтримати захисників України. Деталі дивіться тут – “Воїнам АТО потрібні продукти“.

Катерина Рисленко для Першої електронної газети.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар