За незаконний продаж ялинок на Кіровоградщині карають штрафами

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
© Перша електронна

На Кіровоградщині проводять перевірку законності продажу ялинок. Мобільні групи уже перевірили понад 210 одиниць транспорту, відпрацювали більше 120 ринків. Під час рейдів поліцейські вилучили 260 одиниць хвойної продукції на загальну суму у 53 тисячі гривень. Більшість новорічних дерев громадяни реалізовували у невстановлених місцях.

За інформацією управління превентивної діяльності поліції Кіровоградської області, стосовно осіб поліцейські склали адміністративні протоколи за ст. 160 КУпАП, повідомляє Перша електронна.

Також виявлено порушення адміністративного законодавства за ст. 65 (незаконна порубка, пошкодження та знищення лісових культур і молодняка) і ст. 159 (порушення правил торгівлі на ринках) та два порушення порядку провадження господарської діяльності (ст. 164 КУпАП).

Робота у даному напрямку продовжується.

Поліцейські нагадують громадянам, що за незаконну порубку, пошкодження та знищення хвойних насаджень, а також порушення правил збереження, перевезення та реалізації такої продукції законодавством передбачена адміністративна відповідальність (ст. 65, 152, 159, 160, 164 КУпАП), а саме – накладення штрафів від 5 до 100 (у залежності від розміру заподіяної шкоди) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар