Сьогодні вночі на Кіровоградщині буде видно метеорний потік Гемініди

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
© sciencealert.com
Сьогодні вночі на Кіровоградщині можна спостерігати метеорний потік Гемініди
Сьогодні вночі на Кіровоградщині можна спостерігати метеорний потік, який входить до трійки найпотужніших
У ніч з 13 на 14 грудня українці зможуть побачити останній зорепад в цьому році – потік Гемініди. Метеорний потік Гемініди входить до трійки найпотужніших, адже за годину у небі можна спостерігати більше сотні метеорів. За інформацією, метеорний потік буде видно і на Кіровоградщині.

Інформує видання Український інтерес із посиланням на агентство NASA.

Зорепад зможуть побачити у будь-якій точці земної кулі, та найяскравіше шоу чекає на жителів північної півкулі, оскільки метеоритний потік пройде через сузір’я Близнюків. Зорепад почнеться близько 9 години вечора. Його пік припаде на 3-4 ранку 14 грудня. Метеори можна буде побачити неозброєним оком. Відомо, що метеори Гемінідів особливо гарні, адже вирізняються білим кольором та є дуже яскравими. Тож науковці називають Метеорний потік Гемініди найяскравішим серед зорепадів.

“Коли ви побачите метеор, спробуйте прослідкувати, де він “зникне”. Якщо виявиться, що він долетів до сузір’я Близнюків, є шанс, що ви бачили метеор саме з потоку Гемініди”, – кажуть дослідники.

За інформацією УНН, вперше таке явище спостерігалося 150 років тому. За даними Еспресо явище не потрібно чекати до світанку, його найкраще буде видно після заходу сонця і до опівночі. Видання vsim.ua пише, що найкраще спостерігати за ними, відійшовши подалі від міських ліхтарів та вогнів.

© www.nasa.gov

Нагадаємо, нещодавно на Кіровоградщині можна було спостерігати метеорний потік Леоніди. Активність цього метеорного потоку починався з 14 листопада і закінчиться 21. Леоніди дають приблизно 10-15 метеорів на годину. У Північній півкулі його видно буде дещо краще, ніж в Південній. Побачити його можна було неозброєним оком, щоправда, за умови безхмарної погоди.

А в очікуванні найяскравішого зорепаду за останні роки, кропивничани споглядали на зоряне небо та місяць – 11 серпня минулого року на стадіон школи №19 у Кропивницькому місцеві астрономи принесли спеціальну техніку, аби зблизька показати містянам зорепад.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар