Створення електронного земельного кадастру у Кропивницькому коштуватиме мінімум 1,5 млн грн

© cadastre.com.ua

Мінімальна вартість впровадження електронної системи архітектурного і земельного кадастру Кропивницького складає близько 1,5 мільйонів гривень. Ціна буде зростати із розширенням функціональних можливостей системи.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією офіційного сайту міськради Кропивницького.

Впровадження електронної системи архітектурного і земельного кадастру Кропивницького сприятиме відкритості розгляду всіх питань у сфері регулювання земельних відносин в обласному центрі. На цьому наголосив начальник управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища Родіон Владов.

“Зміни до Регламенту діяльності міської ради міста Кропивницького щодо окремого порядку підготовки, розгляду та прийняття міською радою рішень з питань землевпорядкування, якими передбачається візуалізація земельних ділянок шляхом друкування витягів з карт, запропонував депутат міської ради Володимир Смірнов і це, безумовно, сприятиме відкритості процедури, – відзначив Родіон Владов. – У той же час дане питання не один раз розглядалося на профільній депутатській комісії. Наше управління пропонує іти у ногу з часом і дотримуватися законності у цих питаннях. Найкращим виходом у такій ситуації було б запровадження у міській раді Кропивницького електронного архітектурного і земельного кадастру міста. Тоді б кожен охочий мав можливість переглянути на електронній карті усі земельні ділянки, які вже надані громадянам, які пропонуються до надання та які вже оформлені у вигляді проектів рішень”

Родіон Владов також повідомив, що же наступного тижня до Кропивницького завітає автор подібного електронного проекту, вже реалізованого у Києві. Він презентує свій програмний продукт на відкритому засіданні постійної депутатської комісії. Мінімальна вартість електронного кадастру складає близько 1,5 мільйонів гривень, повідомив начальник управління, а ціна буде зростати із розширенням функціональних можливостей системи.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар