Нова хвоя та ілюмінація: якою буде головна ялинка міста у Кропивницькому

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

У Кропивницькому наприкінці грудня традиційно встановлять головну новорічну ялинку міста. Цього року вона буде оновлена, зі “свіжою” штучною хвоєю та відреставрованим каркасом. 600 тис. грн, які міська влада виділила на купівлю нової ялинки, використали для відновлення старої і додатково закупили нову ілюмінацію. 

Про це сьогодні, 21 листопада, під час прес-конференції у міськраді розповіли начальниця відділу культури і туризму Анна Назарець та директор КП “Міськсвітло Дмитро Тоток.

Цього року стару ялинку, куплену у 2007 році, оновили – відреставрували каркас, закупили нову штучну хвою та ілюмінацію. Окрім того, до традиційних фігур Діда Мороза і Снігуроньки додадуться фігури двох сніговиків.

За словами Дмитра Тотока, 600 тис. грн, які міська влада виділила на купівлю нової ялинки, використали для відновлення старої і додатково закупили нову ілюмінацію. 308 тис. грн витратили на закупівлю штучної хвої, і 300 тис. грн – на гірлянди.

Старий каркас ялинки відреставрували силами КП “Міськсвітло”. Після оновлення металева конструкція пройшла технічну експертизу, за висновками якої вона придатна до використання.

Зі старої ілюмінації залишилися різдвяна зірка і сніжинки. Їх цього року розмістять на ялиці у формі певного малюнку. Нові ж елементи освітлення, за словами Дмитра Тотока, будуть ефектними і повинні сподобатися містянам.

Окрім того, 14-метрову ялинку цього року освітлюватимуть два додаткові прожектори.

До речі, цьогоріч новорічну красуню у Кропивницькому охоронятимуть. Адже минулого року ялинка, як і багато комунальних об’єктів, постраждали від вандалів.
За словами начальниці відділу культури і туризму, багато містян перелазили через огорожу і не могли встояти перед непереборним бажанням щось із собою забрати – іграшки, штучну хвою. Аби зарадити таким випадкам цього року ялинку охоронятимуть. За словами керівника КП “Міськсвітло”, минулого року взагалі вкрали посох Діда Мороза. Його відімкнули від ілюмінації і забрали.

Офіційне відкриття новорічної красуні цього року відбудеться традиційно 19 грудня, у День Святого Миколая.

Нагадаємо, минулого року  у центрі Кропивницького яскравими вогнями запалала головна ялинка області 23 грудня. Ялинку на площі Героїв Майдану у Кропивницькому почали розбирати 16 січня. Планувалося, ця зелена красуня повинна була стояти на головній площі міста востаннє – її гарантійний термін закінчився і на наступне святкування повинні були купити нову.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар