На Кіровоградщині домашній собака вкусив за обличчя 7-річного хлопчика

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Ілюстрація / Собака породи маламут

На семирічного хлопчика на Кіровоградщині напав власний пес. Улюблениця родини семимісячний маламут Нора вкусила дитину за обличчя так, що у майбутньому може знадобитися пластична операція. Причини раптової агресії цуценяти господарі не розуміють. 

Інформує Перша електронна з посиланням на ТСН.

Хлопчик уже посміхається і мріє якнайшвидше виписатися з лікарні, бо вдома чекають улюблені друзі. Лише про про свого собачого друга Максим воліє не згадувати. Психологи кажуть, шрами у душі дитини не менші, ніж на обличчі.

Того дня поки мати на була роботі, Максим залишився вдома із старшою сестрою і цуценям маламута Норою. Раптово собака налетів на хлопчика. Обличчя Максима було суцільною раною. Нора розірвала йому щічки та прокусила носову перетинку.

«Вона гралась м’ячиком. Він хотів в неї забарати м’ячик, щоб погратись. А вона в той час взяла його і гризнула», – розповідає сестричка Максима.

Хлопчика відвезли в лікарню, де його одразу прооперували. За Норою нині спостерігають ветеринарні лікарі, щоб виключити сказ.

На цей час цуценя прив’язали на шворку у дворі. Нора, яка виросла у теплій хаті, сумує і не розуміє, за що її так покарали. Що то був за напад агресії господарі досі не розуміють.

Пояснення мають фахівці. Кажуть, що купуючи цуценя власники не врахували особливостей цієї породи і неправильно його виховували.

«Маламут – важка собака, це не злий собака щодо людей, це тварина досить лояльно налаштована, але ця собака має необхідність великих фізичних навантажень, дуже добре накопичує цю енергію, яка переростає в негатив», – розповідає спеціаліст з корекції поведінки домашніх тварин.

Цей негатив Нора й виплеснула на слабшого і нема гарантії, що подібне не повториться у майбутньому. Відтак рідні Максима вирішили віддати собаку у руки тих, хто знає особливості породи і здатен дати їй раду.

Сьогодні Максиму знімуть шви і можливо цього тижня випишуть з лікарні. Медики зробили все, щоб шрами на його обличчі згодом стали непомітними. Але чи знадобиться хлопчику пластична операція буде відомо за рік.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар