Адмінсправу щодо власника екскаватора, яким розрили радіоактивний метал, розглядатимуть у Бережинці

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
фото з Фейсбук-сторінки Андрія Максюти

Адмінпротокол складений кропивницькою спецінспекцією на власника екскаватора Ігоря Тюріна, яким проводили незаконні земельні роботи в глиняному кар’єрі “Веселівське родовище”, розглядатиме адмінкомісія селищної ради. Цим екскаватором розкопали у районі Аджамської промислової зони радіоактивний метал.

Як повідомив Першій електронній газеті представник Тюріна Олександр Язан, адмінкомісія задовольнила його клопотання щодо перенесення розгляду справи.

“Відповідно до законодавства, адміністративні справи такої категорії розглядаються за місцем проживання порушника. Тому справа направлена до Бережинки”, – розповів адвокат.

Нагадаємо, неподалік Кропивницького розкопали захоронення радіоактивного металобрухту.

Як виявилося, екскаватор, який правоохоронці затримали на місці, належить головному інженеру комунального підприємства “Універсал 2005” Ігорю Тюріну.

Питанням подальшої долі займаються на державному рівні. Частину з них хотіли вивезти у Чорнобильську зону.  Крім того, рівень радіації лише у певних точках перевищує норму. А державна інспекція ядерного регулювання України класифікувала подію 13 липня, як таку, що має всі ознаки радіаційної аварії.

15 серпня на засіданні адмінкомісії міської ради Кропивницького мали розглядати протокол спецінспекції щодо незаконних земельних робіт в глиняному кар’єрі “Веселівське родовище” неподалік Кропивницького.  Ігор Тюрін прийшов на комісію з адвокатом, який клопотав дати їм можливість ознайомитися з протоколом, який на нього склав спецінспектор. Оскільки вони мають на це повне право, згідно адмінкодексу, розгляд протоколу перенесли на наступне засідання комісії.

Дмитро Васильєв, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар