У Кропивницькому тестуватимуть ще одне “розумне табло”

Незабаром на одній із зупинок громадського транспорту Кропивницького з’явиться ще одне “розумне табло”, яке у тестовому режимі показуватиме містянам графік руху тролейбусів та автобусів. Де його встановити – вирішуватимуть спільно з кропивничанами.

Про це Першій електронній газеті повідомив керівник КП “Електротранс” Олександр Луценко.

За його словами, декілька днів тому підприємство підписало договір з харківським виробником “Хартрон”, і безоплатно візьме одне табло для тестування.

“Ми запросили людей із харківської фірми “Хартрон”. Вони подивилися і запропонували нам трішки видозмінене табло (у порівнянні з тими, які були закуплені раніше – ред.). На ньому буде трішки більше місця, і буде можливість показувати графік руху і автобусів, і тролейбусів”, – розповів Олександр Луценко.

Як повідомив керівник КП, якщо запропоноване інформаційне табло сподобається містянам, такими електронними покажчиками обладнають найпопулярніші зупинки. Одне табло від харківського виробника коштуватиме 36 тис. грн з ПДВ.

У планах керівника КП “Електротранс” – організувати опитування серед містян, щоб визначити кількість зупинок, де буде доцільно розмістити “розумні табло”. Олександр Луценко вже запропонував начальнику управління транспорту організувати таке опитування. На думку керівника “Електротрансу”, його можна зробити на офіційному сайті міської ради, або ж на сторінці органу самоврядування у Фейсбуці.

ПАТ "Хартрон" - науково-виробнича організація, провідний світовий розробник і виробник систем керування у ракетно-космічній галузі (ракети стратегічного призначення, ракети-носії космічних апаратів (легкого й середнього класу), системи керування космічних апаратів важкого класу), енергетиці (у тому числі атомній), залізничному транспорті.

Засновником акціанерного товариства є Фонд держмайна України.

Нагадаємо, у березні у Кропивницькому встановили перші два електронні інформаційні табло з графіком руху тролейбусів. Після тестування їх придбали у ТОВ “Диспетчер сіті” з м. Кам’янське по 30 тис. грн кожне. Також із ТОВ “Диспетчер сіті” уклали договір про обслуговування цих покажчиків. Місту це коштує 300 грн на місяць.

Згодом з’ясувалося, що у Кам’янському поліція підозрює службових осіб ТОВ «Диспетчер Сіті» у привласненні бюджетних коштів під час виконання робіт з монтажу систем відеоспостереження та серверного обладнання. Про це свідчить ухвала Заводського районного суду м. Кам’янське від 15 лютого.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до У Кропивницькому тестуватимуть ще одне “розумне табло”

  1. Але ж табло уже кілька тижнів не працює.

Коментарі заборонені.