Мін’юст повернув Трибиненкам 35% бережинського ТОВ “Нива-2010”

Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації скасувала рішення реєстратора і повернула 35% фермерського господарства «Нива-2010» співвласникам — родині Трибиненків, які були незаконно виключені з переліку засновників.

Про це заступник міністра юстиції з питань державної реєстрації Олена Сукманова повідомила сьогодні, 29 серпня, під час зустрічі із засновником «Ниви–2010» Миколою Трибиненком у селі Бережинка Кіровоградської області.

За її словами, Мін’юст також анулював свідоцтво про акредитацію реєстратору Володимиру Руденку, який незаконно переоформив агропідприємство «Нива-2010».

Мін’юст міг розглянути скаргу тільки щодо 35% підприємства, оскільки щодо решти частки агрофірми триває судове провадження, а у такому випадку, за законом, комісія не має право розглядати скарги.

«На жаль, це ще не кінець боротьби, але я дуже рада, що ми зробили перші кроки на шляху до відновлення справедливості», – зазначила заступник міністра юстиції.

13 липня цього року приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Леся Огородник внесла зміни у Держреєстр юридичних та фізичних осіб щодо відомостей про юридичну особу ТОВ “Нива-2010”, чим фактично позбавила Трибиненків 35% їх підприємства. Таким чином, уже після бурхливих подій у Бережинці, після ймовірного захоплення 65 % ТОВ “Нива-2010”, так звані нові власники фактично загарбали усю фірму.

Сьогодні заступниця міністра юстиції особисто передала Трибиненкам документи про повернення їм цієї частки фірми і про ануляцію свідоцтва про акредитацію реєстратора-порушника.

Микола Трибиненко подякував заступниці міністра юстиції за оперативне втручання і розповів про сьогоднішній стан речей на підприємстві.

За його словами, повернути назад усе ТОВ буде надзвичайно важко, адже за його частку 65 % нині ведуться судові тяжби. А підприємство нині фактично не працює.

“Дякую, що нам дозволили зібрати урожай. Але ж ним ми розпоряджатися не можемо. Пайовики наші не отримують ніяких коштів”, – наголосив він.

Як розповів співвласник ТОВ “Нива-2010”, після бурхливих подій двомісячної давнини ніяких спроб захоплення підприємства не було, адже його охороняють бійці Внутрішнього корпусу батальйону “Донбас”. Як припускає Микола Трибиненко, можливо рейдери їх бояться.

Нагадаємо, конфлікт навколо ТОВ “Нива-2010” триває вже декілька місяців. На територію підприємства приїхали нові власники з Дніпра і намагалися зайти до офісу, щоб приступити до управління фірмою. Вони заявили, що керівник ТОВ Микола Трибиненко сам продав їм більшу половину акцій фірми, а потім не допустив їх до приміщення.

Сам Трибиненко заявляє, що не продавав своє підприємство, а ці нові власники намагаються відібрати у нього бізнес рейдерським шляхом. На його захист стали місцеві мешканці.

23 травня, у Бережинці сталася стрілянина. На території сільгосппідприємства під час суперечки між місцевими та працівниками однієї з охоронних фірм пролунали постріли, внаслідок яких поранення дробом отримали троє громадян.

Після цього була ще одна спроба нових власників зайти на підприємство, але люди відбили атаку молодиків, які прибули на трьох мікроавтобусах. Тоді поліція затримала 31 нападника.

27 червня, конфлікт навколо сільгосппідприємства у Бережинці набрав нових обертів. Представників внутрішнього корпусу батальйону “Донбас”, які приїхали на заклик власника ТОВ “Нива-2010” Миколи Трибиненка та ветеранів АТО брутально затримали бійці спецпідрозділу поліції та Нацгвардії, помістили у автобус і намагалися вивезти у невідомому напрямку. Під час затримання постраждали також місцеві мешканці. Поліцейскі застосовували газ та вогнегасник.

Згодом, Мін’юст заблокував доступ до реєстру держреєстратору, який змінив дані про засновників ТОВ «Нива-2010», а прокуратура області почала розслідувати законність дій поліції під час затримання “Донбасу” у Бережинці.

2 липня весь урожай на 6 полях, що належать ТОВ “Нива-2010”, передали на відповідальне зберігання синам фермера Миколи Трибиненка – Ігорю та Олегу.

В середині будівлі ТОВ “Нива-2010” все й досі так, як було після стрілянини і штурму.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар