У Новоархангельському районі запрацювала сонячна електростанція

У селі Кам’янече Новоархангельського району розпочала роботу сонячна фотоелектрична станція загальною потужністю понад 2 мегавата, яка може у денний час стовідсотково забезпечуватиме район електроенергією.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на сайт ОДА.

Збудовано сонячну електростанцію за кошти ТОВ “Агрофірма Авангард ЛТД” з ініціативи директора підприємства Василя Крамара. Рішення про будівництво цього важливого об’єкту було прийняте півтора року тому. Оскільки спорудили станцію на місці зруйнованої лікарні, перед початком будівництва було виконано великий обсяг робіт з очистки та упорядкування території. Підрядні роботи здійснювала компанія “Рентехно”. Загальна вартість проекту склала близько 70 мільйонів гривень. Площа, на якій споруджено сонячні батареї, близько 5 гектарів.
“Тільки рік минув після підписання Паризької угоди, яка має на меті зменшення викиду в атмосферу шкідливих речовин, використання альтернативних джерел енергії, а ми вже маємо сьогодні лише на території Кіровоградщини 17 промислових сонячних електростанцій. А в Україні їх понад 180”,- розповідає голова ОДА СЕргій Кузьменкою
Разом з головою обласної ради Олександром Чорноіваненком Сергій Кузьменко вручив директору ТОВ “Агрофірма Авангард ЛТД” Василю Крамару найвищу відзнаку області – “Честь і слава Кіровоградщини”.
    
Поширити:

Залишити коментар:

коментар