“Теплоенергетик” недоекономив 600 грн на покупці засобів для очищення води через надмірні вимоги до учасників торгів

Фото: центр медіарозслідувань "Прозоро"

Кропивницьке комунальне підприємство “Теплоенергетик” вдвічі менше витратить на покупку коагулянту для очищення води, аніж передбачало на нього кошти. Договір на постачання залізного купоросу комунальне підприємство оприлюднило в системі “ProZorro” сьогодні, 21 серпня. Підприємство закупить коагулянт за 48 тис. грн, хоча найменша пропозиція в торгах була на 600 грн меншою – 47,4 тис. грн.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на центр медіарозслідувань “Прозоро”.

Зекономити кошти комунальникам вдалось завдяки допороговій процедурі закупівлі. При очікуваній вартості 117 тис. грн, КП витратить на замовлені 25 тонн коагулянту тільки 48 тис. грн, що майже в 2,5 рази менше, аніж планувалось.

Поставить засіб для очищення води відома на ринку компанія ТОВ «НВП «Неосинтез», що надає послуги промислового очищення води. Товариство зареєстроване у столиці у 2012 році. Засновником фірми є житель Білорусі Зубець Сергій Миколайович, керівником – Андрій Юрійович Кучин, який також керував ТОВ “ЮГЛАНС”, ТОВ “Галузеве підприємство “Енергетичні мережі”, ТОВ “СП “ТОРГПРОМСЕРВІС”, діяльність яких припинена у 2016 році.

Утім пропозиція “Неосинтеза” була не найменшою серед інших учасників. Для участі у торгах, що були оголошені підприємством, свої заявки подали семеро учасників. Цінова пропозиція фірми-переможця була четвертою. Столичне ТОВ “Альхім” запропонувало поставити 25 тонн залізного купоросу за 47,4 тис. грн, миколаївське ТОВ “МОНГО” – за 47,5 тис. грн, дніпровське ТОВ “ЮГСИНТЕЗ” – за 47,9 тис. грн. Однак пропозиції усіх трьох тендерний комітет підприємства відхилив через неподання ними копії Відомостей з єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (ЄДРПОУ).

Цікаво, що у вимогах до учасників КП вимагало ще й Витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, у якому вказані такі ж дані, що і в відомостях ЄДРПОУ.

Нагадаємо, допорогові закупівлі покликані мінімізувати вимоги до учасників закупівлі. Відповідно до ст. 2 Закону України «Про публічні закупівлі» «Під час здійснення закупівлі товарів, робіт і послуг, вартість яких є меншою за вартість, що встановлена в абзацах другому і третьому цієї частини, замовники повинні дотримуватися принципів здійснення публічних закупівель, установлених цим Законом… Серед принципів закупівель, зокрема, є принцип об’єктивної та неупередженої оцінки тендерних пропозицій, недискримінація учасників та запобігання корупційним діям і зловживанням. Вимога документів, які містять однакові відомості або які є у відкритому доступі, є надмірною і суперечить принципам здійснення публічних закупівель.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до “Теплоенергетик” недоекономив 600 грн на покупці засобів для очищення води через надмірні вимоги до учасників торгів

  1. Пшдприемство потребуе кадрових змiн ? Де там,реформування вшдбулося роки за два потому мер запевнив що директр фахiвець “999”.Що маемо,змiнили директора ще раз , нащо мiняти шило на мило що та була люстрована з податковоi та з нею мае клопiт Кiровоградгаз,такi “фахiвцi ” потрiбнi тепер у цiй галузi .Питання а кого призначили директором КП Теплоенергетик ? Знову податкiвця “бывшего” знов таки люстрованого . У чому справи ???????

Коментарі заборонені.