За псування доріг Кіровоградщини зі львівської фірми намагаються стягнути майже 2 тис. євро

© ar.volyn.ua

Одне зі львівських транспортних підприємств може сплатити 1941,12 євро за незаконне курсування великовагового транспорту дорогами Кіровоградщини. Місцева прокуратура подала позов до Львівського окружного адміністративного суду про стягнення такої суми з фірми.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби прокуратури Кіровоградської області.

Кіровоградською місцевою прокуратурою до суду скеровано позовну заяву в інтересах держави, уповноваженим органом якої виступає Управління Укртрансбезпеки у Кіровоградській області до одного із транспортних підприємств Львівщини про стягнення оплати за проїзд автомобільними дорогами загального користування великоваговим транспортом в сумі понад 55 тис грн.

Так, Законом України «Про дорожній рух» передбачено, що з метою збереження автомобільних доріг, вулиць та залізничних переїздів участь у дорожньому русі транспортних засобів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні, допускається за наявності дозволу на участь у дорожньому русі таких транспортних засобів.

При цьому, результатами здійсненого габаритно-вагового контролю автотранспортних засобів вказаного господарюючого суб’єкта, встановлено перевищення нормативних вагових параметрів, без оформлення дозволу, який дає право на рух автодорогами України.

На підставі викладеного нарахована плата за проїзд великовагових та великогабаритних транспортних засобів автомобільними дорогами загального користування на загальну суму 1941,12 євро, що еквівалентно до національної валюти становить 55 205,45 грн.

Тож прокуратурою до Львівського окружного адміністративного суду скеровано позовну заяву про стягнення таких коштів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до За псування доріг Кіровоградщини зі львівської фірми намагаються стягнути майже 2 тис. євро

  1. Ну и что что с тех 2 тыс, попадёт на восстановление разбитой львовскими мусоровозами, дороги?… Тем более, что штраф пойдёт в пользу государства.

Коментарі заборонені.