В Олександрії юстиція розповіла як боротися з рейдерством

зображення: wallpapercave.com

Сьогодні, 15 серпня, у приміщенні Олександрійської районної державної адміністрації представниками Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області було проведено круглого столу щодо механізмів боротьби з рейдерством та засобів їх упередження.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на сайт ГТУЮ у Кіровоградській області.

У заході взяли участь державні реєстратори, які надають адміністративні послуги у сферах державної реєстрації прав на нерухоме майно та державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців, а також керівники сільськогосподарських виробників Олександрійського району.

Під час круглого столу заступник начальника управління юстиції з питань державної реєстрації Олег Потьомкін довів до відома присутніх інформацію про знищення монополії у сфері реєстрації речових прав і бізнесу й передачу функцій органам місцевого самоврядування, райдержадміністраціям, приватним нотаріусам і акредитованим суб’єктам.

Відтак наразі на території Кіровоградщини послуги в цьому напрямі надають 115 державних реєстраторів, 119 приватних нотаріусів і 29 державних нотаріусів. Окрім цього, в області функціонує 65 суб’єктів державної реєстрації.

За його словами, рейдерство є одним із різновидів злочинної діяльності. Саме тому постраждалим особам насамперед необхідно звертатися до правоохоронних органів для фіксації випадків незаконного захоплення майна та державних реєстраторів для блокування вчинення будь-яких реєстраційних дій з майном. Після цього потерпілій стороні слід подати скаргу до Міністерства юстиції або позов до суду. Також варто відзначити про те, що учасники наради більше дізналися про сервіс інформування «SMS-Маяк», завдяки якому можна отримати повідомлення на мобільний телефон або електронну адресу щодо вчинення незаконних реєстраційних дій.

Після закінчення круглого столу Олег Потьомкін провів консультацію для мешканців Нової Праги в рамках роботи мобільної точки доступу до системи безоплатної правової допомоги, у ході якої анонсував створення оперативного анти рейдерського штабу та робочий візит заступника Міністра юстиції України Олени Сукманової на Кіровоградщину.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар