Замість несплаченого півмільйонного боргу “Кіровоградтепло” тепер заплатить 6 млн грн

Рішенням Господарського суду Кіровоградської області ДП “Кіровоградтепло” ТОВ “ЦНТІ УНГА” замість півмільйонного боргу, яке “Кіровоградтепло” мало заплатити компанії “Газ України”, тепер заплатить майже 6 млн грн.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Центр медіарозслідувань “Прозоро”.

Відповідне рішення суд прийняв 31-го липня 2017-го року. Дочірнє підприємство “Кіровоградтепло” ТОВ “Центр науково-технічних інновацій Української нафтогазової академії” зобов’язали виплатити Дочірній компанії “Газ України” Національної акціонерної компанії “Нафтогаз України” борг у сумі 5 мільйонів 997 тисяч гривень.

Як стало відомо зі справи, між ДК “Газ України” та ДП “Кіровоградтепло” 20.12.2010 року було укладено договір поставки природного газу для вироблення теплової енергії, а вже у 2012-му за позовом ДК “Газ України” НАК “Нафтогаз України” з кропивницького теплопостачальника було стягнуто 7,526 мільйонів гривень у зв’зку з неналежним виконанням умов договору.

Дещо пізніше, у 2014-му, рішенням господарського суду було задоволено й позов у справі щодо стягнення з ДП “Кіровоградтепло” 452,543 тисяч гривень, що є 3% річних за порушення зобов’язань щодо оплати поставленого природного газу. Тим не менш, підприємство не надто поспішало виконувати судове рішення та оплачувати борги, які з того часу значно зросли за рахунок інфляції.

Враховуючи що таке ігнорування тривалим правопорушенням, то право на стягнення інфляційних втрат і 3 % річних, як було роз’яснено в останньому рішенні суду, виникає з моменту порушення грошового зобов’язання до моменту його усунення. Відповідно тепер «тепловики» мають сплатити ДК “Газ України” НАК “Нафтогаз України” не півмільйона, а, як ми вже згадували, 5 мільйонів 997 тисяч гривень.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар