Минулої доби у зоні АТО ворожий снайпер застрелив українського воїна

Учора, 7 липня, під час обстрілу ворожим снайпером нашої позиції поблизу Мар’їнки один український військовий загинув, 2 наших військових дістали поранення у Талаківці на Маріупольському напрямку внаслідок ворожого обстрілу.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

Левова частка обстрілів з боку ворога прийшлася на район бахмутської траси. Так, у Кримському бойовики відкривали вогонь з мінометів двічі – близько 18-ї та 20-ї годин, випустивши сукупно 5 мін. Пізніше бандформування порушили перемир’я у сусідніх Трьохізбенці та Новотошківському. В обох випадках НЗФ також застосовували міномети нарівні з гранатометами та стрілецькою зброєю. Ще по одній ворожій збройній провокації відбулося у Станиці Луганські, Новоолександрівці та Новозванівці. На цих рубежах окупант відкривав вогонь після заходу сонця з настанням темряви. Обстріли були нетривалими.

Загалом на Луганському напрямку сталося 8 ворожих обстрілів, половина яких – із застосуванням мінометів.

Про це заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Донецький напрямок

Окупанти провели 3 обстріли. Вранці протягом 20 хвилин вони відкривали вогонь з легкого озброєння у напрямку нашої позиції у Невельському. А ввечері, перед самим заходом сонця бойовики активізувалися в районі Авдіївки.

До самого кінця доби сили окупанта обстрілювали сили АТО у авдіївській промзоні та на позиції «Шахта Бутівка». При цьому широко застосовували гранатомети різних систем, кулемети, а також випустили понад 25 мінометних мін. Наші військові відкривали вогонь у відповідь.

Маріупольський напрямок

Бандформування порушили режим тиші 7 разів. При цьому обстріли відбулися у ключових районах напрямку: у Мар’їнському, поблизу Докучаєвська, а також на півдні напрямку. Так, у Мар’їнці ворожий снайпер обстріляв сили АТО після опівдня. У Новомихайлівці, що поблизу Докучаєвська, перед заходом сонця ворог провів 20-хвилинний обстріл тамтешніх українських позицій. При цьому випустив 3 міни та застосовував гранатомети. Паралельно у сусідній Старогнатівці окупант обстріляв сили АТО з кулемета. На півдні напрямку місцями бойових дій минулої доби були Чермалик, Талаківка, Водяне та Широкине. На цих рубежах відбулося по одному обстрілу з боку противника. При чому важке озброєння, а саме міномет, бойовики застосували лише у Широкиному.

У Костянтинівці поліцейські затримали бойовика з так званої «1-ї Слов’янської бригади», що у складі т.зв. «ДНР»

Встановлено, що він пройшов підготовку на околицях Донецька та їздив на передову. Згодом, отримавши травму та пройшовши лікування, бойовик виїхав з окупованої території. Але сховатися від правосуддя та уникнути покарання за скоєний злочин йому не вдалося.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар