На Кіровоградщині нацгвардійці готуються до виходу на передову

Тритижневий вишкіл бійців Національної Гвардії відбувається на полігоні у Кіровоградській області. Військовослужбовці тренуються в умовах, що максимально наближені до бойових. Бо найближчим часом будуть вирушати на передову. 

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на сайт “5 канал“.

Попри пекуче сонце інструктор із тактичної медицини Вікторія не потурає побратимам. Вона півроку проходила медичні курси за стандартами НАТО. Тепер передає свій досвід колегам. За легендою, цього етапу військового вишколу бійці мають якнайшвидше зупинити кровотечу після поранення.

“Основні помилки у людей, які не були в зоні АТО – вони не розуміють, наскільки це серйозно і наскільки це важливо”, – розповідає Вікторія Гриник.

Цей вишкіл – тритижневий. Задіяли різні види озброєння та техніки. Навчальні стрільби нацгвардійці відпрацьовують теж за методиками НАТО. Кажуть, якщо раніше вправи були розподілені згідно специфіки несення служби кожного окремого підрозділу, то нині усі вони зведені в єдиний курс – для максимально ефективної підготовки перед відрядженням в зону АТО.

Олександр Горбаш у лавах Нацгвардії четвертий рік. Каже, відчуває різницю між навчаннями, які проводили раніше, та нинішніми. “Все було ближче до совдепії… Раніше ми приїжджали, просто в положенні лежачи відстріляли свої три патрони, і на цьому все закінчилося. Зараз ти стріляєш лежачи, потім з коліна, стоячи, з укриття, з лівої руки, з перебіжками”, – ділиться враженнями нацгвардієць.

Вже найближчими днями цей підрозділ вирушить на передову.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар