Апеляційний суд відпустив додому ймовірного фігуранта стрілянини біля Кіровського райсуду

Сьогодні, 8 серпня, у Апеляційному суді Кіровоградської області продовжили розгляд скарги захисників одного з фігурантів стрілянини біля Кіровського райсуду Костянтина Волкова, якого 5 місяців розшукували поліцейські. Адвокати підозрюваного Олександр Кушніров та Вадим Коротич вимагають скасувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на період досудового розслідування, який встановив суд першої інстанції.

 Про це повідомляє кореспондент Першої електронної.

Суд у складі суддей Кабанової, Гончара та Яковлевої задовольнив скаргу захисту підозрюваного і відпустив Костянтина Волкова під цілодобовий домашній арешт.

Костянтина Волкова підозрюють у скоєнні особливо тяжкого злочину, передбаченого ч. 2 ст. 115 та ст. 15 (замах на вбивство) Кримінального кодексу України та ч. 4 ст. 296 (хуліганство) ККУ.

Сам підозрюваний на засідання не з’явився, оскільки з 2-го серпня (з дня встановлення міри запобіжного заходу) перебуває на стаціонарному лікуванні у КЗ Центральна міська лікарня. Копію довідки з медзакладу захисники Волкова надали суду учора, під час першого розгляду апеляційної скарги.

Сьогодні у справі відбулася заміна державного обвинувача – замість поокурорки Черниш, яка учора вимагала заборонити пресі зйомку під час засідання, обвинувачем у справі призначили прокурора Петрова.

Слідчий Фільштейн надав суду матеріали справи, які вимагав суд. Проте одну з постанов слідчий не зміг надати. Цей факт знову викликав бурхливі обговорення.

Як слідчий зазначив під час засідання, у справі фігурують 15 чоловік, але встановлено лише 4. Також, відповідаючи на запитання судді Кабанової, слідчий Фільштейн повідомив, що постраждалий від замаху на вбивство, у якому підозрюють Волкова, відмовився давати будь-які покази. За словами слідчого, постраждалий живе за певними кримінальними “поняттями”, які не дозволяють йому співпрацювати з правоохоронцями. Крім того, у справі не фігурують знаряддя нанесення тілесних ушкоджень.

Сторона обвинувачення незмінно вимагала не задовольняти скаргу захисту підозрюваного і залишити рішення суду першої інстанції – тримання під вартою, у силі.

Після судових дебатів судді Кабанова, Гончар та Яковлева видалилися до нарадчої кімнати.

Повернувшись суддя Кабанова запитала рішення про задоволення скарги захисту підозрюваного – скасувати рішення суду першої інстанції про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою і змінити його на цілодобовий домашній арешт. Підозрюваний Костянтин Волков перебуватиме під домашнім арештом до 21 серпня.

Нагадаємо, 21 лютого цього року, близько 9.30 в одному з районів обласного центру, неподалік будівлі Кіровского райсуду, сталася сутичка між місцевим жителем та трьома невідомими, яка закінчилася стріляниною. Аби спіймати злочинців, правоохоронцям довелося влаштувати “перегони”. Наздогнати правопорушників вдалося аж на виїзді з міста – уже після того, як вони змінили одну автівку на іншу.

У результаті стрілянини двоє чоловіків було поранено – їх госпіталізовали до обласної лікарні. Справу кваліфікували як замах на вбивство. Тоді усіх затриманих фігурантів перестрілки у Кропивницькому взяли на два місяці під варту. Суддею також було відмовлено у визначенні застави оскільки особи підозрюються у вчиненні злочину пов’язаного з насильством – у замаху на вбивство вчинене групою осіб за попередньою змовою.

Слідчим суддею тоді було прийнято рішення про утримання вказаних осіб не в Кіровоградському слідчому ізоляторі, а в Черкаському. Таке клопотання було подано прокурором. Також були надані відповідні матеріали від Кропивницького УВП №14, про те, що існує ймовірна загроза дестабілізації оперативного стану і масових заворушень у зв’язку з особистостями затриманих.

Ще одного причетного до стрілянини у Кропивницькому, якому вдалося втекти, Костянтина Волкова оголосили у розшук.

Костянтин Волков

Пізніше, 27 квітня, Апеляційний суд Кіровоградської області відпустив під домашній арешт трьох фігурантів перестрілки біля Кіровського райсуду у Кропивницькому.

А 31 липня, через 5 місяців перебування у розшуку, Костянтина Волкова затримали. Тоді ж суд першої інстанції обрав йому запобіжний захід у вигляді 20 днів тримання під вартою, який сьогодні скасував Апелчційний суд.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар