Рівень радіації на місці захоронених відходів у Кропивницькому перевищує норму

Учора, 3 серпня, до Кропивницького прибули фахівці Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки для проведення ґрунтовних досліджень території захоронення, техніки, яка використовувалася під час виконання земляних робіт та прилеглих до місця захоронення житлових масивів.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на сайт міськради Кропивницького.

Оперативні аналізи на місці пригоди фахівці ДНТЦ ЯРБ змогли виконати впродовж двох годин завдяки унікальному обладнанню автомобіля радіаційної розвідки RANIDSONNI.

За інформацією експерта ДНТЦ ЯРБ Едуарда Суховерхого, потужність експозиційної дози (ПЕД) за межами об’єкту склала 0,10 – 0,15 мікрозівертів на годину, максимальна ПЕД на об’єкті не перевищувала 0.6 мікрозівертів на годину. Радіаційний фон у самому Кропивницькому знаходиться у межах 0,03 – 0,15 мікрозівертів на годину, що є природнім для цієї місцевості. Жодних аномальних підвищень радіаційного фону у місті не зафіксовано. В місцях, де виявлено підвищений рівень ПЕД, встановлена присутність техногенного радіонукліду цезій -137.

– Дані вимірювань свідчать про перевищення природного фону на території із забороненими радіоактивно – забрудненими матеріалами, – відзначив Едуард Суховерхий. – Після обробки отриманих даних фахівці підприємства підготують деталізований звіт і нададуть міській владі відповідні рекомендації.

На місці незаконного розриття радіоактивних відходів провели р…

Міська влада Кропивницького продовжує тримати на контролі стан радіаційної безпеки в обласному центрі та в районі глиняного кар’єру Веселівського родовища, де "металісти" розкопали металеві контейнери з радіоактивніми відходами#коваленко #радіаційнарозвідка #безпека #здоровья #кропивницький

Опубліковано Кіровоградська міська рада 4 серпня 2017 р.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар