“Доступні ліки” для Кіровоградщини виготовляють у 12 країнах

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
На відшкодування коштів за програмою “Доступні ліки” на Кіровоградщині з державного бюджету виділили 12 млн 481 тис. грн субвенції. За час дії програми нею встигли скористалися 81 017 мешканців області. “Доступні ліки” для Кіровоградщини виготовляють у 12 країнах.

Про це сьогодні, 2 серпня, розповів начальник управління охорони здоров’я ОДА Олег Рибальченко, повідомляє кореспондент Першої електронної.
 
Із 1 серпня перелік ліків, які входять у програму “Доступні ліки”, збільшиться на чверть і складатиме 190 препаратів.
 
Найбільша кількість ліків для програми вироблена в Україні, окрім того реалізуються ліки з Словенії, Німеччини, Угорщини, Туреччини, Ізраїлю, Греції, Мальти, Польщі, Іспанії, Ірландії, Франції.
 
Загалом мешканці області отримали 613 354 препаратів, переважна більшість яких це ліки від серцево-судинних захворювань, цукрового діабету ІІ типу, а також бронхіальної астми.
 
Із початку дії програми на території Кіровоградської області виписали 179 947 рецептів.
 
Наразі в області діє мережа з 600 медичних закладів, де можна придбати “Доступні ліки”. Найбільше їх знаходиться у містах обласного значення.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар