Два роки без прав, три – за ґратами: мешканця Компаніївки засудили за ДТП

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Апеляційний суд Кіровоградської області підтримав позицію прокуратури області, визнав винним 27-річного водія у вчиненні порушення правил безпеки дорожнього руху (ч. 2 ст. 286 КК України) та призначив йому покарання.

За словами начальника відділу прокуратури області Олександра Маленка, особу, з вини якої сталася дорожньо-транспортна пригода, де потерпілому завдано тяжкі тілесні ушкодження, засуджено до 3-х років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортним засобом на строк 2 роки.
«У жовтні 2016 року мешканець смт Компаніївка, перед початком керування автомобілем, у порушення Правил дорожнього руху України, вжив алкогольні напої та перебував у стані алкогольного сп’яніння. На 92 км. автодороги Олександрівка-Кіровоград-Миколаїв не вжив заходів до зниження швидкості та допустив зіткнення із автомобілем КАМАЗ 5320. В результаті пасажир авто отримала тяжкі тілесні ушкодження», – розповідає прокурор.
Судом першої інстанції вказану особу визнано винною у скоєнні зазначеного злочину та засуджено до покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки без позбавлення права керування транспортними засобами.
«Прокуратура області не погодившись із зазначеним рішенням суду через невідповідність призначеного покарання ступеню тяжкості кримінального правопорушення та особі обвинуваченого, оскаржила його у суді апеляційної інстанції»,- повідомив Олександр Маленко.
Наразі апеляційним судом скаргу прокуратури області задоволено, а злочинцю призначено справедливе покарання.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар