Прокуратура Кіровоградщини повернула державі 25 млн грн

Із початку 2017 року органами прокуратури Кіровоградської області на захист інтересів держави заявлено позовів загальною вартістю 41 млн грн. Задоволено вимоги прокурорів на загальну суму понад 25 млн грн.

Про це Першій електронній повідомили у прес-службі прокуратури Кіровоградської області.

Про це повідомила начальник відділу представництва інтересів громадян або держави в суді та при виконанні судових рішень прокуратури області Зоя Федунець.

«Прокуратурою за звітний період вжито заходи, спрямовані на удосконалення та підвищення ефективності представницької діяльності. Так, з урахуванням того, що область є аграрною прокурорами до судів скеровано позовів на суму 31,7 млн грн. Площа повернутих земель та земель, незаконне надання яких попереджено, становить майже 2 тис га нормативно грошовою оцінкою 12 млн грн, що вивело нашу область на 5 місце по державі», – зазначила Зоя Федунець та додала, що інші позови переважно стосувались захисту інтересів держави від неправомірних посягань у сфері державної та комунальної власності, у бюджетній та екологічній сферах.

Також, за словами начальника відділу прокуратури області поточного року вдалось активізувати діяльність на захист державних інтересів у сфері здійснення закупівель.

«Під час моніторингу публічних закупівель, які здійснювалися через систему «ProZorro» галузевим відділом прокуратури області встановлено, що усупереч вимог чинного законодавства рядом органів державної влади та медичними закладами області, розпорядниками бюджетних коштів, допускаються порушення порядку оприлюднення оголошень про проведення процедури закупівлі, а саме ними обмежуються законодавчо визначені мінімальні терміни у подачі документів. З огляду на викладене, прокуратура звернулася з відповідними листами до керівників органів та установами, що допустили порушення Закону. За результатами їх розгляду відмінено закупівель на суму понад 5,7 млн грн», – наголосила вона.

Підводячи підсумки роботи за перше півріччя 2017 року Зоя Федунець зазначила, що застосування прокуратурою усіх передбачених законом засобів представництва дає позитивні результати для держави та громади.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар