У Кропивницькому обговорили шляхи протидії злочинності та корупції

© Корупція Інфо

Учора, 19 липня, під головуванням прокурора області Анатолія Коваленка відбулась спільна координаційна нарада керівників правоохоронних органів Кіровоградщини щодо стану протидії злочинності та корупції в області.

Про це Першій електронній повідомили у прес-служба прокуратури Кіровоградської області.

Захід проводився за участі голови обласної державної адміністрації Сергія Кузьменка, Кропивницького міського голови Андрія Райковича, начальника Головного управління Національної поліції в області Сергія Кондрашенка, виконувача обов’язків начальника Головного управління державної фіскальної служби в області Сергія Тертичного, виконувача обов’язків начальника Кіровоградської митниці Євгена Скібіцького, виконувача обов’язків начальника УСБУ в області Ігоря Максименка, заступника прокурора області Андрія Рудницького, керівників структурних підрозділів прокуратури області, місцевих прокуратур та їх заступників, начальників відділів та відділень територіальних органів поліції.

Нарадою зазначено, що завдяки практичній реалізації правоохоронними органами спільних скоординованих та організаційних заходів вдалося забезпечити покращення рівня розкриття кримінальних правопорушень, який складає 36,2% проти 33,9% по Україні.

Загальна динаміка рівня злочинності має тенденцію до зменшення. Так, на 21,9% зменшилась кількості особливо тяжких злочинів, на 21,8% злочинів невеликої тяжкості та на 32,5% злочинів проти життя та здоров’я особи. Суттєво зменшився рівень підліткової злочинності.

Проте, на окремих напрямках стан злочинності потребує покращення. Зокрема, на 39% збільшилась кількість злочинів проти громадської безпеки. Основну їх частку становлять кримінальні правопорушення, пов’язані з незаконним поводженням зі зброєю. Дещо зросла кількість кримінальних правопорушень у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин.

Обговоривши стан протидії злочинності нарада зазначила, що організація та здійснення цієї діяльності потребує подальшого удосконалення. Тож, за результатами обговорення, учасниками було розроблено ряд скоординованих заходів, які сприятимуть підвищенню ефективності боротьби зі злочинністю та її профілактики.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар