У Кропивницькому нагородили лауреатів обласної премії імені Якова Паученка

Фото: kr-admin.gov.ua

Традиційно до Дня архітектури України в художньо-меморіальному музеї О.О.Осмьоркіна відбуваються урочистості з нагоди вручення обласної премії в галузі архітектури, геральдики та вексилології і декоративно-прикладного мистецтва імені Якова Паученка.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на сайт облради.

Лауреатами обласної премії у галузі архітектури, геральдики та вексилології і декоративно-прикладного мистецтва імені Якова Паученка у 2017 році визначили:

у номінації «архітектура»:

  • Будівництво православного храму і благоустрій території парку ім. Крючкова по вул. Павла Сніцара в м. Кропивницькому, час проектування – 2009 р. та будівництва – 2013 р. Автор проекту Дрофа Ірина Олексіївна – член Національної Спілки архітекторів України, головний архітектор проекту, головний архітектор проектів ПП «СервісІнвест»;

у номінації «декоративно-прикладне мистецтво»:

  • Творчі доробки в галузі професійної художньої кераміки, теоретичне і практичне дослідження історичних традицій народної кераміки Кіровоградщини та впровадження традиційних технік гончарства в сучасне українське декоративно-прикладне мистецтво. Автор Кулініч Лариса Олександрівна – член Національної Спілки майстрів народного мистецтва України, старший викладач кафедри образотворчого мистецтва та дизайну художньо-графічного відділення мистецького факультету Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.

Подяки Кіровоградської обласної ради оголосили учасникам конкурсу на здобуття обласної премії у галузі архітектури, геральдики та вексилології і декоративно-прикладного мистецтва імені Якова Паученка за підсумками роботи за 2016 рік, а саме:

  • Пироговій Аллі Владиславівні— головному архітектору проекту ТОВ “Модерн”, за реконструкцію магазину непродовольчих товарів з будівництвом добудови по вул. Великій Перспективній в м. Кропивницький;
  • Ковтун Ганні Валентинівні — автору ідеї, головному архітектору проекту, за будівництво та реконструкцію житлового будинку по вул. Шевченка в м. Кропивницький;
  • Ачкасовій Марії Владиславівні — члену Національної спілки художників України, за серію витинанок — інсталяцій “Пошуки буття”, що впроваджують основні засади української національної традиції та традиційні жанри декоративно-прикладного мистецтва, пропагування актуальних тем з історії слов’янської культури.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар