У Знам’янці ініціювали введення нової премії

23 червня на сесії  Знам’янської міської ради депутат Світлана Філіпова ініціювала започаткування премії відомому краєзнавцю та земляку В’ячеславу Євгеновичу Шкоді. 

Про це пише komora.info, повідомляє Перша електронна.
За своє життя В’ячеслав Шкода зумів стати почесним громадянином міста Знам’янки, членом Ради поважних козаків. Також він має низку нагород. Є лауреатом премії імені Володимира Винниченка, лауреатом обласної краєзнавчої премії імені Володимира Ястребова за рукопис «Чорне озеро. Реалії і легенди в контексті історії». Також він є першим і єдиним в області лауреатом державної краєзнавчої премії імені Дмитра Яворницького.
В березні 2015 року у Знам’янці відкрили меморіальну дошку пам’яті В’ячеслава Шкоди.

– У нашому місті так багато обдарованих дітей та молоді, а пам’ять про шанованого багатьма поколіннями знам’янчан науковця і краєзнавця повинна жити і надалі. Я пропоную, щоб вже на сесії міської ради, яка відбудеться в липні 2017 року внести у порядок денний та розглянути питання щодо встановлення міської премії імені  В’ячеслава Шкоди. Нехай ця премія визначається щорічно для талановитої та обдарованої молоді міста. Бажано, щоб при уточненні бюджету 2017-го року були виділені кошти для виплати такої премії, – зазначила  Світлана Філіпова.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар