На Кіровоградщині повернули у власність держави 37 га сільгоспугідь

За втручання Новоукраїнської місцевої прокуратури до державної власності повернуто понад 37 га земель сільськогосподарського призначення у Голованівському районі.

Про це повідомляє Перша електронна за інформацією від прес-служби прокуратури Кіровоградської області.

Зокрема, в ході проведення моніторингу судових рішень місцевою прокуратурою виявлено порушення вимог земельного та цивільного законодавства при прийнятті судом рішення про визнання права на постійне користування зазначеними землями у порядку спадкування за законом.

За словами керівника місцевої прокуратури Віталія Дьолога внаслідок винесення судом першої інстанції вказаного рішення порушено інтереси держави шляхом вилучення земельної ділянки з держвласності.

«Земля, яка в користуванні, в спадщину не передається. Прокуратура відреагувала на порушення при використанні 37 га сільгоспугідь у Голованівському районі», – розповідає керівник прокуратури.

З огляду на вказане, з метою захисту інтересів держави у сфері земельних відносин Новоукраїнська місцева прокуратура вжила заходів для повернення вказаної земельної ділянки у власність держави, шляхом звернення до апеляційного суду Кіровоградської області з апеляційною скаргою про скасування зазначеного вище рішення суду першої інстанції.
Скаргу прокуратури судом задоволено у повному обсязі, незаконне рішення скасовано, а землі повернуто державі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар