Ринок праці у Кропивницькому: яких спеціалістів не вистачає та кого забагато

Складна економічна ситуація у країні негативно позначилася на українському ринку праці. За даними Державної служби зайнятості, на початку поточного року в Україні було офіційно зареєстровано майже 430 тисяч безробітних громадян. Крім того, експертами зафіксована конкуренція на посади у державних структурах – на кожне робоче місце претендують 9 осіб. При цьому запропонувати роботу тим, хто її потребує, Службі зайнятості вдалося лише у 4 % випадків.

Проте, усупереч кризовим умовам, після підвищення мінімальної заробітної плати на ринку відбулось помітне пожвавлення. Так, у Кропивницькому на 21% зросла численність працедавців, з якими співпрацює Служба. Крім того, місцева влада працює над створенням навчально-практичних центрів робітничих професій, а також займається реалізацією низки програм, задача яких – зменшити професійно-кваліфікаційний дисбаланс на ринку праці.

Хто потрібен місту: затребувані працівники

Аграрно-індустріальна економіка Кіровоградщини зумовлює велику кількість пропозицій у сільськогосподарській та виробничій сферах. У місті постійно є попит на кваліфікованих робітників: електриків, зварювальників, будівельників, водіїв. Представники цих професій отримують від 3 до 7 тисяч гривень за місяць.

Також затребуваними є оператори з обслуговування та контролю роботи технологічного обладнання, вантажники, механіки. Їх середній місячний дохід складає 4 тисячі гривень. Окрім того, в умовах активного розвитку галузі торгівлі та продажів, для продавців, касирів, консультантів та менеджерів з продажу завжди є робота у Кропивницькому. За результатами досліджень експертів ресурсу http://kirovograd.trud.com/, середня заробітна плата для представників цієї сфери становить 5 тисяч гривень.

Яких спеціалістів не вистачає роботодавцям

Численні дослідження продемонстрували перенасиченість ринку праці Кропивницького юристами, економістами, фінансистами, бухгалтерами. Натомість, за словами роботодавців, у місцевих організаціях існує велика потреба у таких спеціалістах, як кравці-закрійники, трактористи, машиністи сільськогосподарського виробництва, монтажники санітарно-технічних-систем, інженери-технологи. Деякі підприємства пропонують підготовку кваліфікованих робітників на базі власної програми – з урахуваннями усіх особливостей конкретного виробництва.

У галузі торгівлі відчутний брак досвідчених менеджерів зі збуту, маркетологів та торгових представників. Тим, хто шукає роботу у сфері торгівлі, HR-експерти радять користуватися сучасними навчальними матеріалами та відвідувати різноманітні тренінги, семінари і лекції – це дозволить підвищити рівень знань та навиків.

Якщо ви шукаєте роботу у Кропивницькому, спеціалісти радять проаналізувати пропозиції місцевих організацій та скласти список оптимальних для вас варіантів. Далі необхідно створити професійне резюме. Для цього краще скористатися онлайн-конструктором. Якщо ви плануєте надсилати резюме на вакансії різних напрямків, рекомендується створити окрему анкету для кожного з них. Також варто оформити підписку на розсилку пропозицій у тих категоріях, які вас цікавлять. На вакансії, які відповідають вашому професійному рівню і підходять за умовами (графік, заробітна плата, обов’язки тощо), варто надсилати резюме з мотиваційним листом.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар