Громадянин Туреччини хоче через суд відібрати доньку в кропивничанки

Ілюстрація: ola.pp.ua

Відділом судової роботи та міжнародного співробітництва Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області 17 травня 2017 року до Ленінського районного суду м. Кропивницького подано позовну заяву в інтересах батька малолітньої дитини, громадянина Туреччини, до її матері про забезпечення повернення дитини до Турецької Республіки.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на сайт ГТУЮ у Кіровоградській області.

Ця судова процедура ініційована у зв’язку із заявою батька дитини про сприяння поверненню останньої до держави постійного місця проживання дитини, поданою до Міністерства юстиції України у вересні 2016 року на підставі статті 8 Конвенції про цивільно-правові аспекти міжнародного викрадення дітей від 25 жовтня 1980 року.

Підставою для звернення заявника з вищезазначеною заявою стало порушення матір’ю дитини його права піклування про малолітню дочку внаслідок незаконного утримування її на території України. Мати відмовилась повернути дитину до Туреччини після спливу заздалегідь обумовленого батьками певного строку перебування її в Україні

Слід зазначити, що у відповідності з вимогами Конвенції 1980 року судовий спір щодо повернення дитини до держави її постійного місця проживання має бути розглянутий судом держави, на території якої вона протиправно утримується.

Додатково слід зазначити, що Конвенція 1980 року, яка набула чинності для України 1 вересня 2006 року і застосовується у відносинах з Туреччиною з 1 квітня 2008 року, створює просту і ефективну процедуру для забезпечення повернення дітей, протиправно вивезених або утримуваних на території іноземної держави, до держави їх постійного місця проживання. Цілями Конвенції є захист дітей від шкідливих наслідків їх незаконного переміщення через міжнародні кордони або незаконного утримування, забезпечення їх негайного повернення до держави їх постійного місця проживання, а також забезпечення захисту прав на доступ до дитини.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар