На Кіровоградщині прокуратура повернула навчальному закладу приміщення

Новомиргородським районним судом задоволено позов Знам’янської місцевої прокуратури про визнання недійсним договору оренди та повернення майна навчальному закладу.

Прокуратурою встановлено, що між відділом освіти Новомиргородської районної державної адміністрації та фізичною особою укладено договір оренди за яким передано у строкове платне користування нерухоме майно навчального закладу загальною площею 163,5 кв. з метою використання як складське приміщення.

Балансова вартість орендованого приміщення становить 20 тис грн.

Ювенальним прокурором у суді доведено, що договір оренди укладений усупереч вимогам чинного законодавства, а саме без проведення конкурсу, письмового погодження власника майна та за відсутності незалежної оцінки об’єкта оренди. Крім того, приміщення школи використовувалось у порушення ст.63 Закону України «Про освіту» не за цільовим призначенням.

Довідково:

Відповідно до вимог діючого законодавства об’єкти освіти і науки, що фінансуються з бюджету, а також підрозділи, технологічно пов’язані з навчальним та науковим процесом, не підлягають приватизації, перепрофілюванню або використанню не за призначенням.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар