У Кропивницькому відбулися освітянські тренінги «Компас демократії»

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

13-14 травня гостинне місто Кропивницький приймало учасників проекту «Компас демократії» (#HUBКомпасдемократії), який був започаткований з метою підвищення рівня громадянської освіти учасників навчально-виховного процесу, формування культури демократії та сприяння впровадження демократичних змін на місцевому рівні у Кіровоградській та Черкаській областях.

Проект реалізовується за підтримки «Української регіональної платформи громадських ініціатив» та за вінансової підтримки Європейського Союзу і ГО «Територія успіху». Учасниками проекту стали 20 команд представників навчальних закладів Черкаської та Кіровоградської областей. Цікавинкою заходу було обов’язкове залучення до роботи в команді представників від батьківської громадськості. 13-14 травня у м. Кропивницькому на базі НВО № 6 м.Кропивницький (директор Надія Кравченко) відбувся дводенний тренінг «Компас демократії».

Для проведення тренінгових занять були запрошені найпотужніші тренери. Під час лекції «Знаєш закон – користуєшся можливостями та правами» Ковтонюк А. (тренер програми «Демократичниа школа») акцентував увагу на проблемі прав дитини та необхідності виховання відповідальності в дітей, створення в школі всіх необхідних умов для розвитку дитини. Коломоєць Г.А. (науковий співробітник ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» МОН України) провела з учасниками тренінг про законодавчу базу освіти України «Україна. Закон. Школа». Освітній експерт, шеф-редактор порталу «Освітня політика» В. В. Громовий запропонував тренінг «Демократична школа – успішні світові практики». Над розумінням проблем толерантності в сучасній школі учасники працювали під час тренінгу «Школа – толерантне середовище» (Бойко Л.Б., сертифікований вчитель-експерт Майкрософт, тренер програми з медіаграмотності).

Для представників адміністрацій запрошених шкіл було проведено тренінг «Брендування школи», під час якого розглядалися питання визначення місії школи, створення Програми та бренду школи. Тренінг проводив директор НВК №6 імені Н. Яремчука м. Тернопіль Остапчук О.М. 14 травня в рамках тренінгу була проведена навчальна гра «Маленькими кроками до успіху» (тренери Н. Кравченко, Л. Бойко, В. Трубіна, М. Дейкун, І. Маранська), під час якої учасники навчалися визначати перспективи та потенційні джерела розвитку навчальних закладів в рамках проектної діяльності. На завершення команди шкіл-учасниць проекту презентували власні проекти розвитку шкіл, які були щойно розроблені під час навчальної гри.

За підсумками дводенного тренінгу учасники отримали дипломи проекту «Компас демократії».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар