Чому і як облрада вносить зміни до бюджету Кіровоградщини

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

На засіданні постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансово-економічної політики та інвестицій, що відбулося 16 травня за участю голови обласної ради Олександра Чорноіваненка, погоджено зміни до обласного бюджету на 2017 рік, які будуть розглядатися на черговій сесії обласної ради.

Повідомляється на сайті облради.

Внесення змін до показників обласного бюджету на 2017 рік пояснюється необхідністю затвердження змін до доходів і видатків, пов’язаних з:

1) очікуваним перевиконанням доходів обласного бюджету по загальному та спеціальному фондах та спрямуванням понадпланових доходів на видатки. За підсумками січня-квітня 2017 року перевиконання дохідної частини загального фонду обласного бюджету склало 11,6%, або 18338,2 тис. грн.

Відповідно до пункту 33 розділу VI “Прикінцеві та перехідні положення” Бюджетного кодексу України до спеціального фонду обласних бюджетів зараховується 50% суми перевиконання загального обсягу щомісячних індикативних показників надходжень митних платежів. За січень-квітень 2017 року надходження зазначених коштів до обласного бюджету Кіровоградської області склали 48408,2 тис. грн.

2) врахуванням в обласному бюджеті змін по міжбюджетних трансфертах (з державного бюджету та інших місцевих бюджетів);

3) перерозподілом окремих видатків між головними розпорядниками коштів обласного бюджету та в межах загального обсягу бюджетних призначень головних розпорядників коштів.

У проекті рішення про внесення змін до обласного бюджету пропонується збільшити доходи та видатки загального фонду обласного бюджету (без міжбюджетних трансфертів) на 36000 тис. грн., спеціального фонду обласного бюджету (без міжбюджетних трансфертів) – на 215380 тис. грн., спрямувавши їх на вирішення нагальних проблем нашої області та проведення поточного ремонту автомобільних доріг загального користування.

Понад 12 млн. грн планується спрямувати на потреби охорони здоров’я, збільшивши видатки на медикаменти, харчування, екстрену медичну допомогу. Зокрема, на забезпечення сучасною медичною діагностикою учасників АТО — 2 млн. грн., придбання медичного обладнання для обласних медичних закладів – 1,2 млн. грн.

Майже 5,0 млн. грн буде розподілено між будинками-інтернатами системи соціального захисту для проведення їх капітального ремонту та вжиття протипожежних заходів.

У Знам’янській бальнеологічній лікарні коштами обласного бюджету триватимуть роботи по капітальному ремонту їдальні, що ініціювали саме депутати обласної ради.

На 700,0 тис. грн. буде придбано спортивне обладнання та інвентар для чотирьох дитячо-юнацьких спортивних шкіл та школи вищої спортивної майстерності.

Обласна влада продовжує започатковану традицію допомоги військовослужбовцям. Так, з метою покращення умов проживання та проходження служби на реставрацію будівлі навчального корпусу колишнього юнкерського кавалерійського училища, розташованої у м. Кропивницькому, по вулиці Орджонікідзе, 13, передбачається – 5000 тис. грн.

Постійною комісією розглянуто низку бюджетних звернень стосовно фінансування з обласного бюджету у 2017 році, що не враховано в даному проекті рішення обласної ради. Прийнято рішення – рекомендувати облдержадміністрації подані бюджетні звернення врахувати при внесенні наступних змін до обласного бюджету на 2017 рік.

Члени комісії підтримали звернення депутатів обласної ради Романа Тімуша щодо виділення коштів у сумі 370,0 тис. грн. на проведення поточного ремонту спортивного залу та роздягальні Хащуватської ЗОШ І-ІІ ст. Гайворонського району, Руслана Степури стосовно включення до переліку об’єктів, що будуть фінансуватися в 2017 році з державного або обласного бюджету, ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення /Н-08/- Недогарки — Світловодськ.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар