“Чорноліська Січ” зібрала на Кіровоградщині школярів із різних куточків України

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Цими вихідними у селі Дмитрівка на Знам’янщині відбувся п’ятнадцятий щорічний травневий табір “Чорноліська Січ 2017”, куди з’їхалося до сотні школярів із різних куточків України. Учасників таборівки вчили, зокрема, стратегії бою та долікарської допомоги.

“Чорноліська Січ” – це всеукраїнський проект, який реалізується за фінансування Міністерства молоді і спорту у рамках програми заходів з патріотичного виховання молоді.

“Це другий наш всеукраїнський проект. Перший проходив на цьому ж місці. Він був розрахований на 80 людей і називався “Україна – земля героїв”. Тут було 40 учасників із Кіровоградщини і стільки ж – із 14 областей. Цього разу в останній момент через хворобу дітей відмовилися від участі Миколаїв, Тернопіль, Хмельницький. Але у нас є Рівне, Київщина, Житомирщина, Львів, Херсон. Загалом приблизно 80 дітей”, – розповіла Першій електронній прес-секретар кропивницького кошу УДЮТ “Січ” Оксана Нетребенко.

Кошовий отаман кропивницького кошу товариства “Січ” Олена Шендеровська розповідає, що таборовий сезон у них розпочинається у травні, триває все літо і завершується у серпні. Табори базуються в різних місцях. Наприклад, минулого року він був в Іванівці Новоукраїнського району, потім в Єлисаветградці Олександрівського району. Цього року – Дмитрівка на Знам’янщині. Щороку тематика таборівки різниться і для кожної прописується окрема програма. Наскрізною ниткою кожного табору є патріотичне виховання молоді:

“Мета табору цьогорічного табору – поширення правдивої інформації про збройну агресію Росії на Сході України. Тому ми запрошували представників і зі Сходу. Проте це було дуже важко, адже Луганськ нам відмовив, Донецьк – просто не приїхав. Можливо, побоялися. Але в нас є західна Україна, а це теж розвіювання міфів і стереотипів у певній мірі. Тому у нас на таборі є журналісти, які проводять тренінги і заняття з інформаційної безпеки, із впізнавання фейкових новин, із нерозповсюдження інформації про пересування наших військ і так далі. Тобто ми намагаємося всебічно розкрити причини, наслідки і висвітлення цих подій як в ЗМІ, так і просто в розмовах”, – каже Оксана Нетребенко.

Традиційно під час таборівки наставники вчать дітей патріотизму, проводять мілітарний вишкіл, навчають стратегії бою, гартують фізичну та духовну силу, показують ази надання домедичної допомоги, готують їх до того, що вони мають захищати свою Батьківщину:

“Можливо, хтось із них вступить до лав ЗСУ. Ми пропагуємо престижність цієї роботи”, – додає кропивницького кошу УДЮТ “Січ” Оксана Нетребенко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар