Учасники міжнародного хакатону “NASA Space Apps” презентували свої проекти в Кропивницькому

Днями на базі Кіровоградської льотної академія Національного авіаційного університету відбулася презентація наукових проетів у рамках міжнародного хакатону “NASA Space Apps Chellenge 2017”. Шість команд-переможців міжнародного етапу конкурсу зможуть взяти участь в одному з запусків космічної ракети на мисі Канаверал

NASA Space Apps Challenge – це найбільший міжнародний хакатон,  конкурс по вирішенню реальних завдань, які виникають в авіації та космонавтиці.  До конкурсу приєдналися багато країн світу, серед яких і Україна. Одеса, Київ, Дніпро та Кропивницький – чотири міста, які отримали можливість взяти участь у міжнародному конкурсі.

У Кропивницькому до конкурсу долучилося 62 учасника, які були поділені на 16 команд. Кожна команда презентувала свій проект, який учасники обрали зі списку завдань:

«Учасникам конкурсу потрібно було зібрати команду однодумців (не більше 6 чоловік) і виконати одне з 25 завдань, які були опубліковані на сайті ще 30 березня. До нас надійшли заявки від 16 команд, кожна з яких сама обрала собі завдання з переліку. Голосувати за найкращий проект буде журі, яке й обере команду-переможницю»,  – розповів один із місцевих представників конкурсу Владислав Єршов.

 

Журі в своєму рішенні буде враховувати наступне:

Вплив: Наскільки проект вплине на світ, на людей, на технологію? Якого масштабу проблема вирішується?

Інноваційність: Що нового придумали учасники для вирішення завдання? Яка частка творчості в розробці проекту?

Результат: Наскільки проект відповідає вимогам, описаним в умові? Наскільки повним є рішення?

Перспектива: Наскільки добре сплановані наступні кроки розвитку проекту? Чи готова команда продовжувати роботу над ним після хакатона?

Презентація: Як був представлений проект аудиторії? Чи вдалося донести важливість своєї роботи і її результати?

Нагадаємо, що шість команд-переможниць міжнародного етапу конкурсу зможуть взяти участь в одному з запусків космічної ракети на мисі Канаверал, де розміщено станцію ВПС США «Мис Канаверал» і Космічний центр імені Кеннеді.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар