Одну з вулиць в Олександрії пропонують перейменувати на честь героя АТО Максима Бендерова

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Максим Бендеров

Вулицю Пархоменка в районі 8-ї школи в Олександрії вирішили перейменувати на честь загиблого учасника АТО Максима Бендерова.


Відповідний проект рішення міськради з’явився на сайті мерії вчора, 27 квітня, передає Моя Олександрія.

Згідно з проектом, з клопотанням перейменувати вулицю Пархоменка на Максима Бендерова виступила “Кіровоградська обласна федерація панкратіону України в м. Олександрії”.

За вчорашній день це друга вулиця, яку вирішили перейменувати. Топонімічна комісія прийняла рішення рекомендувати депутатам перейменувати Перспективну в Героїв Чорнобиля, проте перейменування Пархоменко на Бендерова на комісії не розглядали.

Найближча сесія відбудеться сьогодні, 28 квітня. І виходить два варіанти: або депутати розглянуть перейменування Пархоменко в Бендерова без думки топонімічної комісії, або цей проект рішення надійде на розгляд вже наступної сесії.

Нагадаємо, що за розпорядженням міського голови про декомунізацію від 19.02.2016 року, вулицю Пархоменка вже перейменували в Староонуфріївскую. Топонім походить від історичної назви даної вулиці – Онуфріївська.




24-річний Максим Бендеров, житель міста Олександрії загинув під с. Ізварине Луганської області під час мінометного обстрілу військ задіяних у АТО 15 липня 2014-го. Максим був відомий не тільки в Олександрії, оскільки він був кандидатом у майстри спорту, неодноразовим переможцем та призером чемпіонатів і турнірів України і Світу з військово-спортивного багатоборства, рукопашного бою та панкратіону.

18 серпня 2014-го Кіровоградщина попрощалася зі своїми синами – воїнами Групи спеціального призначення роти СпП загону СпП військової частини Польова пошта В-2336, які загинули смертю хоробрих за свободу і незалежність рідної країни – Богданом Каравайським, Максимом Бендеровим та Іваном Марковим.

18 вересня 2014 в Олександрії урочисто відкрили меморіальну дошку Герою АТО Максиму Бендерову. Її розмістили на фасаді школи №8, в якій хлопець навчався.

Наприкінці липня 2014 року Спортивний комітет України та Федерація панкратіону України заснували щорічний турнір з панкратіону імені Максима Бендерова – військовослужбовця, майстра спорту з панкратіону, який трагічно загинув під час обстрілу під с. Ізварино Луганської області. А 17 квітня 2015-го в олександрійському палаці спорту ДЮСШ №2 стартував перший Всеукраїнський турнір з панкратіону імені Максима Бендерова, загиблого в АТО.

2 квітня 2016 в Олександрії відбувся другий відкритий чемпіонат області з військово-спортивного багатоборства (дисципліна «рукопашний бій»), присвячений пам’яті героя АТО, відомого олександрійського спортсмена і тренера, чемпіона Європи та світу Максима Бендерова.

В Олександрії вандали спалили могилу бійця АТО Максима Бендерова, який загинув на сході. Подія трапилася на кладовищі в районі 8-ї школи, 22 березня 2016.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар