На Кіровоградщині оперативно розшукали двох зниклих втікачок-підлітків

фото ukranews.com

На Кіровоградщині поліцейські менш ніж за добу розшукали неповнолітніх втікачок, повідомлення про зникнення яких надійшли до підрозділів поліції 20 березня у містах Долинська та Кропивницький.

Про це повідомляють у прес-службі обласної поліції.

Правоохоронці одразу ж розпочали відпрацьовувати можливі місця їх перебування та перевіряти спілкування підлітків у соціальних мережах. Завдяки вжитим заходам обох «мандрівниць» вдалося швидко розшукати. Поліцейські провели з ними профілактичні бесіди.

У Долинському районі до відділу поліції за допомогою звернувся стурбований батько 14-річної дівчини. Він пояснив, що донька зранку пішла з дому і до пізнього вечора не повернулася, у школі також не з’являлася та її мобільний телефон вимкнено.

Отримавши повідомлення про зникнення дитини, правоохоронці відразу взялися за пошуки, до яких був задіяний весь особовий склад підрозділу. Поліцейські перевірили друзів дівчинки, однокласників, місця її можливої появи. Лише зранку наступного дня вона «з’явилася» в одній з соцмереж, де була зареєстрована, та написала своєму хлопцеві, що і допомогло розшукати втікачку.

«Як стало відомо, за час відсутності дівчина мандрувала попутнім транспортом, при цьому вимкнувши телефон. У ході розмови з неповнолітньою поліцейські з’ясували, що вона втекла з дому через конфлікт із родичами, адже їй не дозволяли спілкуватися з друзями та зустрічатися з хлопцем. Працівником з ювенальної превенції з дівчинкою та її батьками проведено профілактичну бесіду, аби в подальшому не траплялося таких неприємних ситуацій», – повідомив т.в.о. начальника Долинського відділу поліції Сергій Тюлєнєв.

Тим часом займалися пошуками неповнолітньої і у Кропивницькому. 20 березня увечері поліція отримала повідомлення про те, що 15-річна учениця одного з навчальних закладів, яка мешкає у гуртожитку, вже кілька днів не відвідує заняття та де вона перебуває невідомо.

Раніше дівчина неодноразово самовільно залишала місце проживання і навчання. Опікуном неповнолітньої є керівник освітнього закладу, оскільки у минулому році її за рішенням суду було відібрано у матері без позбавлення батьківських прав.

Працівники поліції вирішили з’ясувати, чи не з’являлася втікачка вдома у родички. Втім, це припущення не підтвердилося. У подальшому правоохоронці встановили інші родинні зв’язки та коло друзів дівчинки, також особовий склад відділу поліції відпрацьовував вулиці обласного центру, місця масового скупчення населення та молоді, автовокзали і залізничний вокзал.

Перевірили поліцейські і сторінку неповнолітньої у соціальній мережі, де встановили її дружні контакти. Пізніше дівчина вийшла на зв’язок зі своїми товаришами, однак не бажала повідомляти, де перебуває та начебто обіцяла повернутися 21 березня до місця навчання і проживання.

Незважаючи на цю інформацію, працівники поліції не припинили пошуків і близько 18.00 у ході відпрацювання одного з мікрорайонів обласного центру виявили неповнолітню. Правоохоронці провели з нею профілактичну бесіду та передали дівчину законним представникам – адміністрації навчального закладу.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар