У Кропивницькому домовилися застосовувати досвід спеціалістів і знання громадських активістів при обрізанні дерев

Комунальники Кропивницького разом із громадськими активістами міста домовилися про співпрацю під час обрізання дерев на території обласного центру.

Учора, 17 березня, на вулиці Шатила влада і громада обговорювали перспективи омолодження зелених насаджень у цьому мікрорайоні, пишуть на сайті міськради. До розмови під’єдналися і мешканці місцевих житлових будинків.

Люди висловили незадоволення видом дерев вздовж вулиця, обрізку яких вже виконали спеціалісти КП “Благоустрій”. На їх думку, дерева з надто коротко обрізаними гілками довго не проживуть.

“У цій частині вулиці проводилися роботи із відновлення зовнішнього освітлення, тож така обрізка дерев диктувалася необхідністю, – відзначила заступник начальник головного управління ЖКГ Юлія Яндович. – Крім того, зелені насадження по Шатила були висаджені одночасно – 45 років тому. Це критичний вік для дерев, для того, щоб продовжити їм життя, необхідно виконувати омолоджувальну обрізку, інакше є загроза, що якась гілка просто впаде на голову перехожим”.

Роботи по догляду за деревами мають бути системними, переконана Юлія Яндович, тобто за складеним графіком бригада спеціалістів прибуває на визначену вулицю і виконує увесь комплекс робіт для усіх дерев у цьому місці. Працювати точково, по окремих деревах на території всього міста у підприємства не буде ні фізичних, ні фінансових можливостей.

Громадські активісти Надія Паливода та Євген Ткачук, професійний дендролог, не заперечують, що за деревами слідкувати необхідно і обрізку виконувати варто. Але робити це потрібно так, щоб не нашкодити дереву.

Щоб досягти якнайкращого результату, домовилися сумістити як досвід спеціалістів “Благоустрою”, так і знання громадських активістів. Вже у вівторок наступного тижня дерева на решті частини вулиці Шатила обрізатимуть у присутності активістів і таким чином визначать своєрідний стандарт, якого дотримуватимуться по всьому місту. Поки що вирішили не робити стратегічне омолоджувальне обрізання, а обійтися санітарним, коли видаляються лише сухі гілки. Крім того, комунальники ненабагато піднімуть крону дерев, щоб прибрати гілля, що заважає руху автомобілів і пішоходів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар