“Варвар року” озеленить Кропивницький на 2 мільйони гривень

фото зі сторінки "Озеленення Кропивницький"

Головне управління житлово-комунального господарства Кіровоградської міської ради за результатами тендеру уклало договір із колективним підприємством “Єлізавета” на послуги з озеленення територій та утримання зелених насаджень на загальну суму в 2 мільйони 33 тисячі 980 гривень 80 копійок.
Колективне підприємство “Єлізавета” неодноразово отримувало звинувачення на свою адресу від активістів стосовно варварського обрізання дерев. За ці ж «досягнення» громадська організація «Озеленення Кропивницького» визнала його переможцем антипремії «Варвар року». 

Відповідну інформацію розміщено на порталі публічних закупівель «ProZorro», пише Центр медіарозслідувань “Прозоро”.

Пропозиція КП “Єлізавета” виявилася майже на 30 тисяч дешевшою за пропозицію єдиного конкурентка – ТОВ “ХІК”. Відповідно до укладеного договору, до 31 грудня цього року КП “Єлізавета” зобов’язане виконувати роботи з «озеленення міста». Під цим терміном місцеві комунальники розуміють видалення сухостою, корчування пнів, навантаження гілок вручну, перевезення гілок самоскидами на відстань та інше.

«У зв’язку з тим, що на час проведення процедури закупівлі практично неможливо передбачити весь комплекс робіт, які можуть виникнути протягом року, перелік виконання робіт зазначений в технічному завданні не є вичерпним, можливі інші види робіт, що пов’язані з поточного ремонтом зелених насаджень» – йдеться в тендерній документації.

Окрім того, у інформації про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі йдеться про те, що колективне підприємство “Єлізавета” під час «озеленення» зобов’язується заготовити 1000,1 м3 дров.

Як повідомила нам контактна особа ГУ ЖКГ КМР Тетяна Криворучко, дрова, що виникнуть в процесі видалення сухостою та корчування пеньків, будуть розвозитися, відповідно до заявок міськради, малозабеченим та іншим соціально незахищеним категоріям населення за рахунок підприємства.

Минулого року КП “Єлізавета” заробила на обрізці дерев у тоді ще Кіровограді 1,49 мільйонів гривень. Як і цього року, єдиним конкурентом колективного підприємства на тендері стало ТОВ “ХІК” зі статутним капіталом у 50 копійок.

Власниками колективного підприємства «Єлізавета», за даними держреєстру, є подружжя, Алла та Сергій Черніки, а також Михайло Борщ. З 2009 року за даними порталу “Тексти” фірма виграла 23 тендери місцевих комунальників, отримавши за свої послуги 16,89 мільйонів гривень.

Озеленити не можна спиляти: чому у Кропивницькому “калічать” дерева

Поширити:

Залишити коментар:

коментар