Два місяці під вартою отримав працівник СІЗО, нібито ватажок організації “White lions”

затримання членів організації “White lions” / © прес-центру СБ України

Такий запобіжний захід учора, 28 лютого обрали у Кропивницькому 19-річному Максиму Зимі, якого вважають ватажком організації “White lions”. Такий самий вирок отримав ще один учасник угрупування сьогодні, 1 березня.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Працівника колонії підозрюють в тому, що саме він організував групу, яка грабувала, била і вимагала гроші у людей. За версією слідчих, “Леви” виманювали чоловіків, які залицялись до неповнолітніх, карали їх, а відео тортур викладали в Інтернет.

Хлопці ж, які були учасниками організації стверджують, що займались пошуком педофілів у соцмережах і проводили з ними “виховну роботу”.

Согодні, 1 березня, суд взяв під варту на 60 діб ще одного учасника організації “White lions”.

Обласна прокуратура повідомляє, що Ленінським районним судом міста Кропивницького задоволено клопотання обвинувачення та обрано для підозрюваних запобіжні заходи у виді триманні під вартою строком на 60 діб без можливості внесення застави.

Клопотання прокуратури щодо обрання міри запобіжного заходу для інших затриманих учасників злочинної групи перебувають на розгляді суду. Їх розглядають у ці хвилини.

 

Нагадаємо, 27 лютого, у прокуратурі області повідомили, що здійснюється досудове розслідування за фактом вимагання, грабежів та розбоїв особами, які називають себе “Білі леви”.

Слідчі прокуратури та СБУ затримали 9 осіб і доправили їх до ІТТ. Серед них є 4 неповнолітніх, до яких у ізолятор досі не пускали батьків. Побратими затриманих стверджують, що хлопці займались пошуком педофілів у соцмережах і проводили з ними “виховну роботу”.

27 лютого ввечері 9 членам організації “White lions”, яких підозрююють у вчиненнях побиттів, розбоїв та грабежів, оголосили про підозру. Загалом, слідством було встановлено 14 потерпілих від дій угруповання, а також є 34 відеозаписи, які доводять їх провину.

Цого ж вечора, 27 лютого, близько півсотні осіб перекрили рух біля обласної прокуратури по вул. Верхній Пермській. Родичі та друзі затриманих членів організації “White lions” вимагали, щоб до них вийшли слідчі прокуратури і пояснили конкретні причини затримання хлопців та дівчат. Батьки також вимагали зустрічі зі своїми дітьми, оскільки з часу їх поміщення у ІТТ, вони з ними не бачились.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до Два місяці під вартою отримав працівник СІЗО, нібито ватажок організації “White lions”

  1. На лавці підсудних повинні сидіти і самі педофіли, як співучасники протиправних дій, а не бути в позі лише “постраждалих”, які самі добровільно і йшли на цей злочин, ловлячись на гачок, усвідомлюючи його протиправність, щоб і сам закон не був вибірковим,

Коментарі заборонені.