У Кропивницькому розповіли про порушення прав наркозалежних

Сьогодні, 28 лютого, в Кіровоградській ОДА відбулося засідання круглого столу, де презентували дослідження Експертного центру з прав людини (ЕЦПЛ) «Дотримання прав вразливих груп населення у діяльності правоохоронних органів».

За словами голови правління Експертного центру з прав людини Юрія Бєлоусова, попри заявлені реформи, поліція в Україні майже не бореться з наркомафією, проте переслідує наркозалежних. Так, 74% виявлених у 2016 році наркозлочинців стосуються виробництва, зберігання та перевезення наркотиків без мети збуту. Водночас злочини, пов’язані зі збутом наркотичних речовин, становлять лише 8%:

“Наркозалежні, як і секс-працівниці, залишаються «зручною» категорією, за рахунок якої правоохоронці звітують про «високі показники» своєї діяльності. Ми моніторимо порушення прав людини, більшість з яких стосується саме вразливих груп населення. Ставлення правоохоронних органів до таких типів людей відрізняється від ставлення до інших. Таким чином, на 2016 рік відсоток зберігання наркотиків і наркозлочинів збільшився до 74%”, – зазначив голова правління Експертного центру з прав людини Юрій Бєлоусов.

Про реальну ситуацію з наркозлочинами, а також про унікальний механізм розслідування порушень прав вразливих спільнот з боку поліції розповіли правозахисники та правоохоронці.

DSC_0653 DSC_0660 DSC_0657

Поширити:

Залишити коментар:

коментар