Кіровоградщина займає 6 місце в Україні по залученню громадян на контрактну службу в ЗСУ

Військовослужбовці під час церемонії вручення нагород / УНІАН

За підсумками 2016 року Кіровоградська область займає 6 місце в Україні по залученню громадян на контрактну службу в ЗСУ.

Таку інформацію озвучив військовий комісар Кіровоградського обласного військового комісаріату Ярослав Кучер під час апаратної наради в ОДА.

Аналізуючи стан виконання в області державного завдання щодо комплектування Збройних Сил України військовослужбовцями на контрактній основі Ярослав Кучер підкреслив, що за підсумками роботи у 2016 році область за цим показником замає 6 позицію в Україні.

За його словами, у зв’язку із загостренням воєнно-політичної ситуації в Україні та певними змінами в законодавстві, виникла потреба в перегляді планових показників, що були доведені військовим комісаріатам на початку цього року. Якщо на початку минулого року перед областю було поставлено завдання щодо залучення щокварталу на контрактну службу 430 чоловік, то в зв’язку із загостренням ситуації на Сході України цей показник збільшено втричі.

“Перед нами стоїть завдання – залучити до військової служби за контрактом кращих військових, які мають за плечима бойовий досвід, тих, що пройшли шість хвиль мобілізації або проходили службу у Збройних Силах”, – зауважив Ярослав Кучер.

На думку військового комісара області, важливим фактором у цьому питанні є достойне фінансове забезпечення військових.

“На рівні держави суттєво збільшено оплату праці контрактників. Якщо військовослужбовець першого року служби одразу отримує 7 тисяч гривень, то контрактники, які несуть службу на першій лінії оборони отримують до 20 тисяч гривень, на другій лінії оборони – до 15 тисяч”, – повідомив військовий комісар.

Коментуючи ситуацію в розрізі районів Ярослав Кучер серед лідерів по залученню військовослужбовців на контрактну службу назвав Вільшанський, Добровеличківський, Долинський, Новоархангельський та Новомиргородський райони. Разом з тим, потрібно значно покращити стан такої роботи в Устинівському та Благовіщенському районах.

“Зараз мобілізація не проводиться, втім у нас є строкова служба і слід активніше пропагувати серед громадян службу за контрактом, адже є така робота – як захисник Вітчизни, яка досить високо оплачується державою”, – наголосив голова ОДА Сергій Кузьменко.

Окремо керівник області наголосив на необхідності врахування під час обговорення обласного бюджету вирішення потреб військових частин, які базуються на території Кіровоградської області.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар